Wellness Massage

Cursussen Wellness Massage

Massages in de sauna, bij de schoonheidsspecialist of kapper of bij speciale wellness massage praktijken zijn heerlijk en ontspannen om te ondergaan. Vaak combineert men ze met een gezichtsbehandeling, een kappersbezoek, een pedicure of een bezoek aan de sauna, hamam of stoombad. Ook kiest men regelmatig voor wellness massages tijdens een dagje ‘voor jezelf’ en het is dan ook een echte verwennerij. Deze vormen van massage geeft men in een meer ontspannen setting, maar dat betekent niet dat je deze minder serieus moet nemen. Masseurs in wellness settings maken vaak lange dagen, waarbij ze veel (kortere) massages achter elkaar moeten geven. Juist voor hen is het belangrijk om goed geschoold te zijn. Ze moeten efficiënte technieken kennen en goed op hun lichaamshouding letten. Op deze manier heeft de eerste massage net zoveel kwaliteit als de laatste op een dag.
hot stone massage, wellness massage, wellness, behandeling, hot stones, basaltstenen

Een goed aanbod in jouw praktijk

Om die reden nemen wij wellness massage net zo serieus als andere vormen van massage. Wij willen er dan ook alles aan doen om deze masseurs en masseuses goed op te leiden. We willen hen een mooi portfolio geven van technieken waar ze goed en gezond mee kunnen masseren. Maar ook zakelijk is het aantrekkelijk om veel in huis te hebben als masseur. Extras in de behandeling kunnen zijn hot stones, cold stones, bamboemassage, of technieken als de afslankmassage, hoofdmassage, voetmassage en handmassage. Deze bieden je de mogelijkheid om een divers aanbod te hebben, geschikt voor elke beurs. En ze geven klanten een ruimte keuzemogelijkheid, zodat ze meer redenen hebben om vaker terug te komen.

Waarom is wellness belangrijk in onze tijd?

Het lijkt soms wel of alles steeds harder gaat in onze tijd. Ontwikkelingen buitelen over elkaar om meer informatie, meer beelden, sneller en efficiënter kennis en weetjes tot ons te brengen. Ons hoofd draait overuren en ons lijf matten we af met sport, beweging en stress. De broodnodige afwisseling met rust en ontspanning wordt niet zelden tot een minimum beperkt met burn-out, depressie of andere aandoeningen tot gevolg. Een wellness-behandeling kan een adequaat middel zijn om tegenwicht te bieden tegen al deze snelheid en informatieoverload.

De kracht van ontspanning

Niet voor niets geven mensen na een wellnessbehandeling aan dat ze ‘eindelijk weer eens tot zichzelf kwamen’. Bij wie waren ze dan voorheen, dat is de grote vraag. Als wellnessmasseur kan jij ze helpen zichzelf te herontdekken, maar het is dan wel belangrijk om goed beslagen ten ijs te komen. Door goed te masseren in contact met jezelf en met de ander, door de juiste technieken en door een breed aanbod van massages bied jij je klanten de optimale ervaring aan. Wij breiden ons aanbod steeds verder uit, dus blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!

Ons aanbod

Om te beginnen leer je bij ons de perfecte ontspanningsmassage te geven bij onze beginnerscursussen massage. Ook geschikt is natuurlijk de cursus Ontspanningsmassage die ook heel geschikt is voor beginners.

De ideale vorm van massage bij wellnesscentra is de Lomi Lomi Massage, die intens ontspannen is en heel veel aandacht geeft aan hoe jij tijdens je massage ook goed voor jezelf zorgt. Net zo exotisch, maar wat actiever van aard is de Balinese Massage.

Kun je al masseren, maar heb je extra feedback en tips nodig om beter en langer te kunnen masseren? Kom dan naar onze workshop Leer beter masseren.

En breid dan je aanbod uit met verschillende workshops, zoals:

  • Hot Stone Massage, waarbij je leert masseren met verwarmde basaltstenen en zo je handen kan sparen en de klant een heerlijk spiersmeltende ervaring kan bieden.
  • Hoofdmassage, waarbij je leert om een laagdrempelige en ongelofelijk ontspannende massage te geven op iemands hoofd, nek en schouders.
  • Voetmassage, waarbij je leert iemands voeten heerlijk ontspannen en los te masseren, iets dat invloed heeft op het gehele lichaam.
  • Zwangerschapsmassage, waarbij je klanten tijdens hun zwangerschap kan helpen zich goed in hun lijf te voelen.
  • En nog veel meer
Deel dit op: