Meteen naar de inhoud

Waarom masseren zo leuk is!

masseren is leukEen paar jaar geleden pas, wist ik niet zo goed wat ik wilde met mijn leven. Hoe kon ik mijn geld verdienen en mij tegelijkertijd blij en nuttig voelen? Ik wist het even niet zo goed…
Daarom besloot ik om de avondcursus massage voor beginners te gaan volgen. Want, ik bedoel, waarom niet? Misschien vond ik het wel leuk. Weinig kon ik verliezen in elk geval… Ik voelde fascinatie. Zou masseren iets voor mij zijn?

Masseren is leuk!

Het antwoord was: JA! Leuk vond ik het zeker! Het was gezellig en leerzaam. Vanuit mijn jeugd was ik niet gewend geweest mensen gemakkelijk aan te raken. Van huis uit had ik dat niet meegekregen en het zit ook niet echt in onze westerse cultuur. Alleen al om die reden was de massagecursus een echte eye opener, een verdiepende ervaring.
Maar het bleek ook nog eens dat ik talent had voor masseren. In een aantal weken leerde ik de basis van het geven van een fijne klassieke (Zweedse) massage. Dit was een heerlijke uitdaging. Want niet alleen is het belangrijk de technieken correct uit te voeren, de fijnste massages ontstaan in een afstemming tussen masseur (gever) en gemasseerde (ontvanger).

Blijven leren als masseur

In de afgelopen jaren heb ik mijn massagevaardigheden én mensenkennis flink ontwikkeld. Na de beginnerscursus bij Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn heb ik aansluitend de 19-daagse beroepsopleiding bij Massage in Beweging gevolgd. In die tijd begon mijn eigen massagepraktijk al snel te lopen.
Daarom besloot ik door te gaan met studeren en ben ik ook een geaccrediteerde opleiding tot Massagetherapeut gaan volgen. Nu die ook klaar is, liggen er weer nieuwe uitdagingen. Binnen de gezondheidszorg ben je eigenlijk nooit uitgeleerd…!

Les geven bij Massage in Beweging

Een van mijn nieuwste uitdagingen is lesgeven bij Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn. Dé massageschool waar het allemaal begonnen is voor mij.
En wat een plezier, om enthousiaste cursisten de basis van het masseren bij te brengen! Waar ik ooit begonnen ben, daar staan zij nu. En ík mag een stapje ondersteunen in de ontwikkeling. Een enorme eer!

Wil jij ook leren masseren?

Lijkt het jou ook leuk om massages te leren geven? Kom dan naar Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn voor een leuke en uitdagende cursus of opleiding!
Je kunt al proeven van het masseren met een cursus van één dag onder leiding van eigenaar Jaco de Kruijf. Een avondcursus van 7 avonden óf meteen in het diepere springen met de 19-daagse opleiding kan natuurlijk ook! Massage in Beweging verzorgt steeds meer aanvullende en verdiepende cursussen. Hou daarvoor de website www.massageinbeweging.nl in de gaten, abonneer je op de nieuwsbrief en/of like ons op Facebook!

Met hartelijke groet en hopelijk tot ziens,
Fieneke Rozema – Massagetherapeut
www.lifestylemassagenoordwijk.nl

Deel dit op:
X