Meteen naar de inhoud

Twee lezingen: systemisch werk in massage en feng shui in je praktijk

 • door

Het komende jaar organiseren we regelmatig een aantal lezingen/interactieve workshops voor masseurs/massagetherapeuten met verdiepende en/of vakverruimende onderwerpen. Op 21 april aanstaande vinden de eerste twee lezingen plaats. De eerste lezing gaat over het gebruik van Feng Shui in de inrichting van (praktijk-)ruimtes, de tweede lezing over systemisch werk, toegepast in lichaamsgericht werk. Systemisch werk is het meest bekend van familieopstellingen, zie hieronder voor meer informatie

 • Datum 2020: dinsdag 21 april
 • Tijden: 09:30 t/m 15:45 uur
 • Prijs:  €35,-(inclusief koffie, thee en hand-out) voor één lezing, €70 voor beide lezingen (inclusief gratis lunch).
 • Lunch: Voor wie één lezing bij woont, kan lunch worden bijgeboekt voor €11.
 • Inschrijven –> klik hier
 • Voor wie: Iedereen met interesse voor het onderwerp. Ook niet-masseurs/massagetherapeuten zijn van harte welkom!
 • Wat leer je: een inleiding in systemisch werk en 
 • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: ‘Centrum van Alphen’
 • Massage in Beweging is een CRKBO-geregistreerd Opleidingsinstituut

09.30-12.00 Feng Shui in je (praktijk-)ruimte

feng shui, opgerolde handdoek, hot stones, balans

Feng Shui is een ruim 3000 jaar oude Chinese filosofie en kennis gebaseerd op een balans van energieën op een plek. Door een ruimte in te richten volgens de principes van de Feng Shui kun je deze fijner en leefbaarder maken. Door goed uit te balanceren ontstaat er meer rust, energie, kracht en kalmte in een ruimte.

Ook voor een praktijkruimte kunnen deze principes worden gebruikt. Door je ruimte in te richten volgens de Feng Shui voelen jij en je klanten zich beter, vrijer, energieker en verbeteren dus ook je behandelingen. Het kan zelfs zo zijn dat je door een beter ingerichte ruimte meer verdiensten jou kant op komen, ook daar leent de Feng Shui zich voor! Hoewel deze workshop zich vooral richt op therapeuten, zijn de principes ook prima te gebruiken in andere plekken als praktijkruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers, hele huizen of kantoren.

De workshop wordt gegeven door Colette Maat. Zij is een zeer ervaren therapeut en integratieve health/life coach en naast de Feng Shui heeft zij zich verdiept in verschillende vormen van massage, healing, coaching en begeleiding.

De workshop wordt gegeven in het Engels, omdat dat de moedertaal is van Colette, maar vragen kunnen gewoon in het Nederlands worden gegeven.

Werkvormen die gebruikt gaan worden zijn meditatie, het maken en voorbereiden van moodboards, het maken van een plattegrond van je ruimte of huis om hier de principes op toe te passen.

13.15-15.45 Systemisch werk en massage

systemisch werken, familieopstelling

Systemisch kijken naar ziekte, pijn en kwalen

Hoe vaak luister jij naar je lichaam? En dan bedoel ik: hoe vaak luister je echt?

Om me heen hoor ik vaak dat mensen pas echt leren luisteren naar hun lichaam als zij ziek worden of een burn-out krijgen.  De signalen waren er wel, en toch… het was te druk, er was geen tijd, er waren zoveel verwachtingen. Hoe kan het toch dat we de wijsheid van ons lichaam zo vaak voor lief nemen?

Al van jongs af aan slaan we ervaringen op in ons lichaam. Ervaringen van blijdschap, maar ook van pijn, verdriet en boosheid. Trauma’s. De gevoelens die bij deze ervaringen horen zitten vaak verborgen in ons lichaam. En komen, als we er aan voorbij lopen, naar voren als pijntjes, kwaaltjes, ziekte.

De spreekwoorden en gezegden zijn er niet voor niets: : ‘je gal spuwen’, ‘een last op de schouders’, ‘een brok in de keel’. We zijn alleen niet meer gewend om echt te luisteren naar wat ons lichaam te vertellen heeft.

Maar hoe weet je dan wat jouw lichaam je te vertellen heeft? Daar zijn verschillende manieren voor. Eén daarvan is systemisch kijken naar de boodschap achter de ziekte, de pijn of de kwaal. Welk (verborgen) verhaal wil jouw lichaam vertellen? Tijdens deze lezing gaan we dieper in op hoe je in aanraking komt met de verborgen boodschap achter (pijn)klachten. En hoe je dit inzicht vervolgens weer kunt integreren in het lichaam.

De lezing wordt gegeven door Janette de Haan, pedagoog en coach, die verschillende opleidingen heeft gevolgd op het gebied van Opstellingen en systemisch werk. Momenteel werkt Janette als coach en kindercoach in haar eigen praktijk Groei en Inzicht in Alphen aan den Rijn.

De lezing is geschikt voor mensen die met mensen werken, mensen die geïnteresseerd zijn in de oorzaken van (hun) klachten, of iedereen die geïnteresseerd is in de samenwerking tussen lichaam en geest.

 • Algemeen blok over (familie)opstellingen
 • Blok over lichaam en opstellingen
 • Een aantal oefeningen

Inschrijven

Klik op de banner hieronder om je in te schrijven. Als je je voor beide lezingen inschrijft is een gratis royale lunch inbegrepen. Wil je maar voor één lezing inschrijven en wil je tóch meelunchen, zet dit dan bij de opmerkingen, dan sturen we je een factuur van €11.

21apr09:3012:00Interactieve lezing: Feng Shui in je praktijk (Eng.)

21apr13:1515:45Interactieve lezing: Systemisch werk en massage

21apr09:3015:45Beide lezingen: Feng Shui in je praktijk en Systemisch werk en massage

Deel dit op: