Ga naar de inhoud

Over ons

Liefde voor Massage

Bij Massage in Beweging willen we de liefde voor massage verspreiden. Ons motto is daarom ‘Leren Masseren met Hart en Ziel’. Natuurlijk zijn kennis en vaardigheden belangrijk voor masseurs. We willen je deze dan ook met liefde en passie bijbrengen. Maar centraal in een massage staat voor ons de verbinding met de ander. Dát is wat een goede massage onderscheid van een bijzondere massage. Eentje waar je voor terugkeert en waarover je thuis vertelt hoe mooi, bijzonder en fijn die is geweest. Wij willen je díe massages leren geven. En het maakt ons helemaal niet uit of je die massages alleen thuis geeft, aan familie of bekenden. Of dat je maar één massage per week of zelfs per maand geeft. Of dat je van plan bent om een drukbezochte massagepraktijk op te richten en honderden massages per jaar wil gaan geven. Wat jij ook wil, wij helpen je je doelen te bereiken. Met alle liefde!

Persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkeling

Wie wil leren masseren zoals we dat bij Massage in Beweging doen, werkt ook aan zijn eigen ontwikkeling. Waar je in verbinding wil staan met de ander, kom je ook in verbinding met jezelf te staan. Om die reden is persoonlijke aandacht en persoonlijke ontwikkeling een centraal thema tijdens onze lessen. Want het kan zomaar gebeuren dat je geconfronteerd wordt met stukken van je zelf waar je niet op bedacht was. Dan is het fijn dat je docent er voor je is om je in dat proces te begeleiden. Wil je hier meer over weten? Vraag gerust een vrijblijvend kennismakend gesprek aan met een van onze docenten.

Wij hebben nooit de intentie gehad een heel groot instituut te zijn of te worden. Kwaliteit staat bij ons boven kwantiteit. Om die reden hebben we ervoor gekozen om alleen nog maar privécursussen aan te bieden. Daarmee hebben we veel ruimte om jou individueel les te geven, samen met coaching of begeleiding voor beginnende of ervaren masseurs. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geschiedenis

Massage in Beweging is opgericht in 2003 door Edwin Ransijn. Hij was toen al enige jaren actief als massagedocent en masseur, maar besloot om zijn activiteiten te professionaliseren en dat resulteerde in de oprichting van het Massageinstituut. Na enkele jaren les te hebben gegeven op verschillende locaties, besloot hij een zalencentrum te beginnen waar de cursussen een vaste locatie zouden krijgen. Het kreeg de naam Umai en bouwde al snel een goede naam op als centrum waar mooie en interessante cursussen en trainingen werden gegeven, vooral in de complementaire zorg. Naast de grotere zalen waren er ook enkele ruimtes ingericht als praktijkruimtes voor coaches, (para-)medici, en andere behandelaren zodat ook deze een plek in dit bruisende centrum kregen.

Ondertussen liepen de cursussen van Massage in Beweging vol en draaide Umai op volle toeren. Vanaf de crisis in 2011 liepen de aantallen terug voor zowel Umai als Massage in Beweging en in 2015 besloot Edwin om Umai om te dopen tot het Centrum van Alphen. Met een bredere doelgroep voor zaalverhuur, maar met dezelfde gastvrijheid en aandacht voor kwaliteit, loopt dit centrum nu uitstekend en zijn Edwin en zijn partner Nanda gastheer en -dame voor veel groepen, organisaties en bedrijven.

Jaco die masseert

Jaco de Kruijf

In 2018 besloot Edwin om zelf te stoppen met het draaien van Massage in Beweging. Hij vroeg Jaco de Kruijf om het stokje van hem over te nemen en sinds juli 2018 wordt het instituut nu georganiseerd door Jaco. Uiteraard zijn er enkele accenten verschoven in het lesaanbod, maar de filosofie van Massage in Beweging blijft onveranderd.

Sinds 2021 is besloten om de groepscursussen niet meer aan te bieden en ons toe te leggen op privécursussen.

Jaco draait Massage in Beweging naast zijn massagepraktijken Massage voor U  en Ontspannen Leiden in Leiden. Op die manier blijft hij altijd in contact met de uitvoering van het mooiste vak ter wereld: dat van masseur!

Deel dit op: