Nusantara massage, traditionele Maleisisch Indonesische massage

Nusantara: traditionele Maleisisch Indonesische massage

In deze workshop leer je hoe je de rustige en prachtige Maleisische Nusantara massage kunt uitvoeren.

Info

  • Voor wie: voor iedereen die een weldadige exotische massage wil kunnen geven
  • Wat leer je: alle technieken die horen bij deze prachtige en zachte massage uit Maleisië
  • Data Workshop: nog niet bekend
  • Tijden: 10:00 t/m 17:00 uur
  • Prijs workshop: € 105,- inclusief koffie, thee, een royale lunch, cursusmateriaal en certificaat
  • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: ‘Centrum van Alphen’
  • Massage in Beweging is een CRKBO-geregistreerd Opleidingsinstituut
Klik hier om je in te schrijven

 

De kracht van aanraking

Van oudsher is de positieve kracht van aanraking bekend. Door civilisatie en modernisatie is aanraking helaas steeds minder vanzelfsprekend geworden. Veel mensen komen zelfs vaak aanraking te kort.

In Azië is men zich altijd bewust gebleven van de waarde en kracht van aanraking. Massage is daar vaak onderdeel van het dagelijkse ritueel. Massage is de meest simpele en effectiefste om het algehele gevoel van welzijn in stand te houden. Een Aziatische massagetherapeut bezit vaak een onvoorwaardelijke behoefte om te healen en zorgen. Hij of zij reageert daarom vaak intuïtief op dat waar het lichaam behoefte aan heeft. Massage is niet alleen op fysisch maar zeer zeker ook op metafysisch niveau van groot belang.

Zo gebruiken ze in China het woord ‘chi’, waarmee de vitale levensenergie bedoeld wordt. In India wordt het woord ‘prana’ gebruikt. In Thailand spreken ze van de ‘sen sib’, energiebanen en in Maleisië gebruiken ze de term excessieve ‘angin’, oftewel slechte wind. Welke term ook gebruikt wordt, in Azië wordt massage niet alleen ingezet om lichamelijke klachten te verlichten. Het wordt ook gebruikt om blokkades in de energiestroom op te heffen, of slechte wind te verdrijven. Het één is onlosmakelijk verbonden met het ander.

Nusantara massage

De Maleisische Nusantara massage is wat technieken betreft vaak rustig en diep en niet moeilijk om aan te leren. Deze massage werd doorgegeven van generatie op generatie, waardoor de technieken misschien eenvoudig maar zeker doeltreffend zijn! Deze massageworkshop is voor iedereen toegankelijk, die zijn of haar partner of klanten wil verassen met een exotische massage.

Bovengenoemde workshop wordt gegeven door Joske de Boer

Joske de Boer is massagetherapeute met een eigen praktijk in Bergen (NH). Naast klachtgerichte massages vind zij het heerlijk om klanten te verwennen met een fijne wellness behandeling. Naast het geven van massages heeft zij een andere grote passie; het maken en doorgeven van unieke massageworkshops. Deze workshops zijn ontstaan uit kennis en praktijkervaring, maar vooral uit de behoefte om masseurs workshops aan te kunnen bieden, waar ze zelf en natuurlijk hun klanten veel plezier aan beleven! Massages die uitblinken door het gebruik van verschillende technieken en materialen, maar ook zo gemaakt zijn dat ieder masseur er meteen mee kan werken.

Joske: “Ik ben blij en vereerd dat ik in samenwerking met “Massage in Beweging” deze prachtige en weldadige massages mag aanbieden. Alhoewel de workshops in eerste instantie gericht zijn op ‘wellness’, kan het ook voor de ervaren en klachtgerichte masseur een welkome aanvulling zijn op de door haar/zijn aan te bieden behandelingen.”

Voor verdere vragen:
Joske de Boer; 06-29012674
joskedb@xs4all.nl

Nusantara massage

”-If you listen to your body when it whispers, you won’t have to hear it scream- -Margaret Atwood-”

Deel dit op: