Ga naar de inhoud

Leer in 1 dag masseren!

De workshop Leer in 1 dag masseren! wordt gegeven door een ervaren en professionele masseur. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met massage en in korte tijd een aantal basistechnieken wil leren. Op deze dag leer je niet alleen een weldadige rugmassage te geven, ook nek, schouders, armen en handen worden behandeld. En als de tijd het toelaat nog veel meer. Iedereen, van jong tot minder jong, kan aan deze workshop deelnemen, alleen of samen met iemand anders.

Massage in 1 dag?

Leer in 1 dag masseren, leren masseren, massagecursus, effleurages

Is het mogelijk om in één dag te leren masseren? Het antwoord is vooral ja en een beetje nee. Zeker als je al een beetje ervaring hebt met massage, gewoon thuis met familie, partner of vrienden. Tijdens de dag leer je verschillende technieken die je kunt toepassen en je leert ook de belangrijkste uitgangspunten voor de perfecte massage. Met de technieken die je leert kun je prima in privésfeer massages geven. Wil je echter aan de slag als professioneel masseur, dan heb je meer nodig dan een workshop van een dag Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de cursus ontspanningsmassage, eventueel aangevuld met de cursus Deep Tissue Massage. Maar wil je een keer proeven aan hoe het is om met professionele technieken te masseren? Of wil je je weggezakte massagekennis een beetje bijpoetsen onder deskundige begeleiding? Dan is het een erg goed idee om onze workshop bij te wonen.

  • Voor wie: iedereen die kennis wil maken met het geven van massages.
  • Ervaring: niet vereist
  • Lesdagen en -tijden: in onderling overleg
  • Duur: 2,5 uur voor één persoon, 3,5 uur voor twee personen.
  • Prijs: € 230,- voor één persoon, €330 voor twee personen inclusief koffie, thee of water, en cursusmateriaal.

Wat leer je allemaal tijdens deze dag?

Wat het belangrijkste is dat je leert, is het plezier dat je kunt beleven aan masseren als je de juiste uitgangspunten hanteert. Zo is aandacht voor jezelf en je eigen houding misschien wel belangrijker dan de aandacht die je voor de ander hebt. Je leert je goed voor te bereiden op een massage, welke spullen je nodig hebt en hoe je een goede sfeer creëert. Daarnaast oefenen we verschillende massagetechnieken, zoals:

  • Holistisch pulseren
  • Intermitterend drukken
  • Strijkingen
  • Knedingen
  • Tapotementen (trommelen)

We oefenen deze in eerste instantie op de rug, nek en schouders. Maar als daar behoefte aan is, laten we deze ook zien op benen of armen of andere lichaamsdelen. We beginnen de workshops sowieso met de vraag aan jou wat je precies wilt leren. We zijn helemaal op jou gericht deze dag!

Theorie

Aan het einde van de dag krijg je een syllabus met de gebruikte technieken en de nodige achtergrondinformatie mee. Tijdens de lessen is er wel ruimte voor de theoretische achtergrond, maar gezien het volle programma zal dit het hoognodige zijn.

Oefenen op een model

Komen jullie met z’n tweeën? Dan oefen je op elkaar. Bij Massage in Beweging vinden we het belangrijk dat je de geleerde technieken niet alleen leert uitvoeren, maar ook leert hoe ze voelen. Daarom laten we cursisten op elkaar oefenen. Kom je in je eentje, dan is dit helaas niet mogelijk, maar is het wel handig om een model mee te brengen om op te oefenen. Lukt dit niet? Dan vragen wij of we nog iemand weten die graag wil.

Interesse of nog meer vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van het bovenstaande? Je kan ons altijd bereiken via de contactpagina.

Deel dit op: