Meteen naar de inhoud

Leer in 1 dag masseren!

Vanaf 2021 geen nieuwe cursussen gepland.

Om persoonlijke redenen is Massage in Beweging gestopt met het geven van groepscursussen. Wel is het nog mogelijk om privétrainingen te volgen, zoals de privécursus Massage voor Stellen. Het is ook mogelijk om maatwerktrainingen te boeken. Neem daarvoor contact op via de contactpagina.

De workshop Leer in 1 dag masseren! wordt gegeven door verschillende ervaren masseurs en massagetherapeuten. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met massage en in korte tijd een aantal basistechnieken wil leren. Op deze dag leer je niet alleen een weldadige rugmassage te geven, ook nek, schouders, armen en handen worden behandeld. En als de tijd het toelaat nog veel meer. Iedereen, van jong tot minder jong, kan aan deze workshop deelnemen, alleen of samen met iemand anders. Tussen de middag kun je terecht in onze ruime en zonnige ontmoetingsruimte, waar je een royale lunch te wachten staat. Bij mooi weer kun je een wandeling maken in het nabijgelegen bospark. Op die manier gaat leren, ontmoeten en genieten op een haast vanzelfsprekende manier samen.

Massage in 1 dag?

Leer in 1 dag masseren, leren masseren, massagecursus, effleuragesIs het mogelijk om in één dag te leren masseren? Het antwoord is vooral ja en een beetje nee. Zeker als je al een beetje ervaring hebt met massage, gewoon thuis met familie, partner of vrienden. Tijdens de dag leer je verschillende technieken die je kunt toepassen en je leert ook de belangrijkste uitgangspunten voor de perfecte massage. Met de technieken die je leert kun je prima in privésfeer massages geven. Wil je echter aan de slag als professioneel masseur, dan heb je meer nodig dan een workshop van een dag Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de cursus ontspanningsmassage of zelfs de 20-daagse opleiding. Maar wil je een keer proeven aan hoe het is om met professionele technieken te masseren? Of wil je je weggezakte massagekennis een beetje bijpoetsen onder deskundige begeleiding? Dan is het een erg goed idee om één van deze workshops bij te wonen.

 • Voor wie: iedereen die kennis wil maken met het geven van massages.
 • Ervaring: niet vereist
 • Data 2020: zondag 28 juni, 11 oktober en 13 december
 • Tijden: 10:00 t/m 16:00 uur
 • Prijs: € 115,- inclusief royale lunch, koffie, thee, cursusmateriaal en certificaat
 • Massage in Beweging is een CRKBO-geregistreerd Opleidingsinstituut

Wat leer je allemaal tijdens deze dag?

Wat het belangrijkste is dat je leert, is het plezier dat je kunt beleven aan masseren als je de juiste uitgangspunten hanteert. Zo is aandacht voor jezelf en je eigen houding misschien wel belangrijker dan de aandacht die je voor de ander hebt. Je leert je goed voor te bereiden op een massage, welke spullen je nodig hebt en hoe je een goede sfeer creëert. Daarnaast oefenen we verschillende massagetechnieken, zoals:

 • Holistisch pulseren
 • Intermitterend drukken
 • Strijkingen
 • Knedingen
 • Tapotementen (trommelen)

We oefenen deze in eerste instantie op de rug, nek en schouders. Maar als daar behoefte aan is, laten we deze ook zien op benen of armen of andere lichaamsdelen. Aan het begin van de dag starten we met een inventarisatie van wat de deelnemers willen leren. Dus schroom niet jouw eigen leerdoelen voor de dag in te brengen.

Theorie

Aan het einde van de dag krijg je een syllabus met de gebruikte technieken en de nodige achtergrondinformatie mee. Tijdens de lessen is er wel ruimte voor de theoretische achtergrond, maar gezien het volle programma zal dit het hoognodige zijn.

Oefenen op elkaar

Bij Massage in Beweging vinden we het belangrijk dat je de geleerde technieken niet alleen leert uitvoeren, maar ook leert hoe ze voelen. Daarom laten we cursisten op elkaar oefenen. Het is helemaal niet erg als je graag wil oefenen op iemand die je al kent of een voorkeur hebt voor man of vrouw. Er zijn genoeg deelnemers die met z’n tweeën komen om die reden. Heb je nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van het bovenstaande? Je kan ons altijd bereiken via de contactpagina of via info@massageinbeweging.nl

Kies hieronder de datum van je keuze om een plaats te reserveren:

05jul10:0016:00Deze activiteit is al afgelopenLeer in 1 dag Masseren! 5 juli 2020

11okt10:0016:00Uitverkocht!Leer in 1 dag Masseren! 11 oktober 2020

13dec10:0016:00Uitverkocht!Leer in 1 dag Masseren! 13 december 2020

Deel dit op:
X