Leer beter masseren, workshop voor masseurs

Beter leren masseren, workshop voor professionele masseurs

Geef je al langer massages, maar loop je nog steeds tegen dingen aan als blessures of vermoeidheid na langer masseren? Zou je graag dieper en steviger willen masseren, maar loop je tegen de grenzen van je krachten aan? Is er tijdens je massageopleiding of -cursus maar heel beperkt aandacht gegeven aan het materiaal dat je gebruikt? Geen nood! Marco van Tongeren, sportmasseur en schaatstrainer, leert je tijdens deze leuke en leerzame workshop alles over je lichaamshouding, deep tissue technieken en het juiste gebruik van materialen. Na deze dag kun je beter, dieper en minder vermoeiend massages geven aan je klanten!

  • Voor een ieder die al ervaren is met massages, maar zijn of haar lichaam beter wil leren gebruiken.
  • Ervaring: je hebt al ervaring met het geven van stoel- en/of tafelmassages
  • Aantal dagen: eendaagse workshop
  • Lestijden: 10:00 t/m 16:00 uur
  • Prijs: € 115,- (inclusief royale lunch)
  • Datum najaar 2018: dinsdag 25 september 2018 ⇒⇒ Klik hier om je in te schrijven
  • Algemene voorwaarden
  • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: Centrum van Alphen

Je houding is je beste vriend

Je zal het al gemerkt hebben, maar als je meerdere massages achter elkaar moet geven, kan het een wereld van verschil maken hoe je je voorbereidt en hoe je staat tijdens de massages. Of je nou een aantal tafelmassages achter elkaar geeft, of meerdere stoelmassages op evenementen of bij bedrijven. Stoppen is vaak niet mogelijk of makkelijk en doorgaan betekent het gevoel hebben jezelf af te matten of uit te putten. Terwijl je met een paar handige richtlijnen of meer afwisseling in houding of technieken je een wereld van verschil kunt ervaren.

Nieuwe technieken

Tijdens de workshop leer je ook nieuwe technieken die je kunt gebruiken om je massages effectiever te maken. Wij zijn voorstander van ‘lui’ masseren: met zo min mogelijk energie het meeste effect veroorzaken. Door te werken vanuit de zwaartekracht en efficiëntere technieken toe te passen krijg je meer gedaan en zijn je klanten beter geholpen.

Blessurepreventie

Hoe je het ook wendt of keert, massages geven is een vorm van (top)sport en hoe meer je weet over je eigen lichaam en houding, hoe beter jij wordt in je vak. Sportmasseur Marco van Tongeren heeft jarenlange ervaring in het geven van (stevige) massages en weet als geen ander hoe hij anderen kan begeleiden beter naar hun eigen houding te kijken en deze aan te passen. Hierdoor ben jij in staat om beter en langer te masseren zonder daarbij blessures in je polsen, schouders of armen op te lopen.

Gebruik materialen

Tijdens opleidingen of cursussen wordt er vaak maar beperkt gekeken naar hoe je een massagetafel of -stoel precies moet afstellen in welke situaties en bij welke massage. Ook hier wordt ruim aandacht aan geschonken. In de workshop is er veel aandacht voor jouw specifieke situatie. En er is veel ruimte voor vragen en vooral voor de praktijk!

Klik hieronder op de banner en scroll naar beneden om je aan te melden:

25sep10:0016:00Deze activiteit is al afgelopenBeter leren masseren

Deel dit op: