Meteen naar de inhoud

Module Stoelmassage

Stoelmassage – 4 dagen

Stoelmassage is in onze ogen terecht één van de meest populaire massagevormen. In alle opzichten past stoelmassage in een moderne samenleving. Een behandeling op een massagestoel is kort en effectief en kan dus gemakkelijk tussendoor worden gegeven. De gang naar een stoelmassage heeft een lage drempel. De cliënt hoeft niet uit de kleren en zal daardoor weinig moeite hebben om in de stoel plaats te nemen om gemasseerd te worden. De afgelopen tien jaar heeft stoelmassage mede daarom aan populariteit gewonnen. Getuige de enorme toename aan opleidingen en cursussen die wereldwijd worden aangeboden zal dit ook zeker zo blijven. De verkoopcijfers van een aantal in Nederland gevestigde leveranciers van massagestoelen tonen ondubbelzinnig aan dat er binnenkort in vrijwel iedere buurt in Nederland wel iemand te vinden moet zijn die een massagestoel in huis heeft. Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft nu al in meer of mindere mate ervaring met stoelmassage. Kappers, schoonheidsspecialistes, maar ook sportmasseurs en fysiotherapeuten zullen steeds vaker stoelmassages in hun dienstenpakket opnemen.

Stoelmassage kan thuis en in de eigen praktijk worden uitgeoefend. In toenemende mate onderschrijven inmiddels veel bedrijven het positieve effect van stoelmassage op de gezondheid van de individuele werknemer en het sociale klimaat op de werkvloer. Stoelmassage op de werkvloer kan er toe bijdragen dat het ziekteverzuim wordt teruggedrongen. Indirect heeft stoelmassage eveneens een gunstig effect. De cliënt gaat tijdens een behandeling weer van denken naar voelen en wordt zich tijdens een behandeling meer bewust van zijn lichaam. Hij voelt weer dat hij een lichaam heeft, waardoor het evenwicht tussen het hoofd en het hart zich weer kan herstellen. Deze module bestaat uit 3 praktijkdagen. De door ons ontwikkelde vorm is na jaren praktijkervaring tot stand gekomen. De vaardigheden die je leert worden gevormd uit een synthese van Oosterse en Westerse massagetechnieken met een holistische benadering zodat de cliënt ook op een dieper niveau geraakt wordt. Niet voor niets hebben ‘onze’ stoelmasseurs de afgelopen jaren zo’n goede naam opgebouwd!

Programma van deze module

  • Dag 1: Inleiding en kennismaking, uitreiken cursusmap en instructie dvd, instellen massagestoel, uitleg anamnese; indicaties, contra-indicaties, nek- en schouderstrekkingen, acupressuur schedelrand, nek- en schouders, petrissages nekspieren, strekkingen m. trapezius, elleboogtechiek schouders.
  • Dag 2: Vervolg elleboogtechniek schouders, acupressuur langs wervelkolom, blaasmeridiaan, strekkingen, intermitterend drukken m. erector spineae, acupressuur m. gluteae, herhaling en integratie.
  • Dag 3: Acupressuur armen en handen, klachtgerichte technieken
  • Dag 4: Vervolg klachtgerichte technieken, herhaling en integratie, uitwisselen hele Stoelmassage
Deel dit op:
X