Meteen naar de inhoud

Module Klassieke massage

Klassieke massage – 7 dagen

De klassieke massage is de basisvorm van massage, ontwikkeld door Johann Georg Mezger (1817-1893). Hij ontwikkelde dit systeem van spiermanipulaties en bewegingen die tot op de dag van vandaag de basis vormt van de meeste Westerse vormen van massage, waaronder sportmassage, Hot Stone massage en ontspanningsmassage. Tijdens deze cursus leer je onder meer de door hem ontwikkelde technieken, waaronder wrijvingen, fricties en knedingen op alle delen van het lichaam.

Inhoud van de module

Jaco de Kruijf leert je niet alleen om een weldadige ontspanningsmassage te geven, maar ook hoe je stevige en diepgaande technieken kunt toepassen om spierknopen, -verklevingen en -krampen te verhelpen. Tussen de lessen door krijg je modules anatomie die je in staat stellen te werken met voldoende anatomische kennis, zodat je precies weet welke spieren je op dat moment aan het behandelen bent. Ervaring met massage is niet vereist, want deze cursus wordt vanaf de basis opgebouwd. Na afloop van deze cursus heb je voldoende geleerd om behandelingen tot wel 90 minuten te geven.

Oefenen op elkaar

Doordat de deelnemers de technieken op elkaar oefenen, zul je tijdens de cursus ook zelf ervaren hoezeer massage een positieve bijdrage levert aan een gezonde en evenwichtige leefstijl. Er wordt gewerkt op massagetafels die voor een klein bedrag gedurende de cursus ook gehuurd kunnen worden zodat je ook thuis kunt oefenen met professioneel materiaal. Ervaring met massage is niet vereist.

Programma van deze massagecursus

  1. Inleiding en kennismaking, basistechnieken
  2. Massage van de rug
  3. Vervolg Massage van de rug
  4. Nek, schouders en armen
  5. Achterkant benen
  6. Voorkant benen
  7. Herhaling en integratie
Deel dit op:
X