Meteen naar de inhoud

Programma en beschrijving massage-opleiding

Sinds 1 januari 2021 is Massage in Beweging gestopt met het geven van groepscursussen. Er worden geen nieuwe groepscursussen georganiseerd, wel is nog mogelijk om deel te nemen aan privécursussen stoelmassage, Lomi Lomi, massage voor stellen of Deep Tissue Massage. Laat het ons weten of je hierin interesse hebt via de contactpagina. Wij willen jullie bedanken voor jullie jarenlange enthousiasme en belangstelling!

Programma en beschrijving massage-opleiding

Start binnen 6 maanden je eigen praktijk!

GELUKKIG NIEUWJAAR
 • Aantal Lessen: 20 dagen
 • Lestijden: 10.00 t/m 16.30 uur
 • Studiebelasting: 4-6 uur per week
 • Prijs:  €1995,- voor alle modules tafelmassage (17 lessen)(Kan zonder bijkomende kosten in termijnen worden betaald)
 • Optioneel: de module stoelmassage (3 lessen) kan los worden bijgeboekt voor €360
 • Examengeld: € 80,- of €120 inclusief stoelmassage (De praktijkexamens worden individueel afgenomen)
 • Mogelijke extra kosten: aanschaf of huur massagestoel of -tafel, eventuele extra lesdagen, oefenmiddagen.
 • Voor wie: Iedereen die op professionele wijze wil leren masseren en een eigen massagepraktijk wil starten. Ervaring is niet vereist.
 • Wat leer je: Je leert veel over het menselijk lichaam en hoe de verschillende massagetechnieken op professionele en verantwoorde wijze toe te passen
 • Bijzonderheden: De cursusprijs is inclusief anatomieboek en syllabus
 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek: info@massageinbeweging.nl
 • Bijzonderheden: Zij-instroom bij andere massageopleidingen mogelijk!
 • Algemene Voorwaarden
 • Klachtenreglement

Inschrijven?

Voorlopig zal deze opleiding niet worden gegeven. Houd onze site in de gaten voor updates.

Inleiding

Deze massageopleiding gaat binnenkort weer van start en bestaat uit 20 lesdagen. Je krijgt in totaal dus meer dan honderd uur les. Na het behalen van het diploma kun je zonder meer op verantwoorde wijze een eigen massagepraktijk starten en/of als masseur werken bij sportevenementen, bedrijven, sauna’s, sportscholen en beautycentra. 

Bij sommige andere geaccrediteerde opleiders kun je na het succesvol afronden van deze training direct starten in het tweede jaar van de door hen aangeboden 3-jarige HBO-opleiding tot massagetherapeut.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen (klik op de links voor een uitgebreide beschrijving):

Anatomie en Fysiologie

Goed masseren en gedegen kennis van de bouw en werking van het menselijk lichaam zijn onlosmakend met elkaar verbonden. De theoretische vakken dragen er toe bij dat je op verantwoorde en effectieve wijze op professionele basis kunt masseren. Het theoriegedeelte wordt schriftelijk aangeboden, de anatomie van het menselijke bewegingsapparaat is een geïntegreerd onderdeel van de onderdelen Klassieke Massage en Stoelmassage. Regelmatig wordt ook een bezoek aan de snijzaal van het Universitair Medisch Centrum in Leiden georganiseerd. Een dergelijk bezoek is niet verplicht, maar wel aan te raden als je je anatomische kennis wil verdiepen.

Leren masseren en worden wie je bent

Een goede masseur heeft naast een gedegen kennis van de menselijke anatomie ook een sterk zelfbewustzijn. Hij masseert niet alleen met zijn handen, maar met zijn hele lichaam, zijn hele wezen. Een goede masseur is in staat zich mee te laten voeren met de stroom en zich daar volledig aan over te geven, maar hij verliest nooit de controle en hij weet precies wat hij doet.

Tijdens de gehele massageopleiding zal jouw persoonlijke ontwikkelingsproces een belangrijke plaats innemen met als uitgangspunt dat wat je doet nooit los staat van wie je bent. Het ontwikkelen van bewustzijn t.a.v. jouw eigen unieke en specifieke eigenschappen, kwaliteiten en beperkingen, vormt dan ook een vanzelfsprekend onderdeel van de praktijklessen zelf. Je leert dus méér dan alleen maar aan aantal massagetechnieken in een bepaalde volgorde. De holistische visie van Massage in Beweging komt tijdens de lessen tot uiting in de benadering vanuit verschillende invalshoeken, te weten:

 1. Mentaal (weten wie je bent)
 2. Fysiek (ervaren wie je bent)
 3. Emotioneel (voelen wie je bent)
 4. Spiritueel (de essentie van wie je bent)

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal bestaat uit een uitgebreide cursusmap waarin naast de geschiedenis van massage ook alle massagevormen beschreven worden. In het door onszelf vervaardigde cursusmateriaal staan alle massagetechnieken uitvoerig beschreven, maar je vindt ook informatie over massagetafels, massagestoelen enzovoort. Daarnaast is een groot deel ingeruimd voor de onderdelen anatomie en fysiologie.

Kosten

De kosten voor deze massageopleiding bedragen slechts € 1995,- inclusief al het cursusmateriaal. Het examengeld bedraagt € 80,- Het volledige cursusgeld kan zonder bijkomende kosten in termijnen worden betaald. Alle kosten die gemoeid zijn met deze opleiding zijn aftrekbaar op het belastbaar inkomen. In sommige gevallen wordt deze opleiding vergoed door het UWV. Kies je voor de optionele module stoelmassage, dan zijn de kosten respectievelijk €2355 en €120 voor het examen.

Houd er rekening mee dat er nog extra kosten bij kunnen komen, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een massagetafel en/of -stoel, optionele extra lesdagen of oefenmiddagen.

Kennismakingsgesprek

Je moet nooit alleen afgaan op mooie foto’s en verhalen op een website en dat geldt ook voor ons. Wij vinden het dan ook erg belangrijk om je, voordat je het besluit neemt om je voor onze massageopleiding in te schrijven, eerst wat beter te leren kennen. Ook voor jou is een kennismakingsgesprek een goed moment om te onderzoeken of onze massageopleiding wel bij je past. Bij voorkeur maken we dan ook een afspraak met je in ons cursuscentrum in Alphen a/d Rijn, zo kun je ook gelijk de sfeer bij ons proeven. Het kennismakingsgesprek is uiteraard vrijblijvend en niet verplicht. Bel ons (06-24120264) of mail ons voor een afspraak.

Referenties

Veel (ex)cursisten hebben inmiddels een eigen massagepraktijk en/of werken naar tevredenheid als masseur bij Sauna’s, Beauty Centra enzovoort. Wil je weten waar je ‘onze’ masseurs kunt vinden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit op: