Massage-opleidingen

Massage Opleiding

Start binnen 7 maanden je eigen massagepraktijk!

Ben je op zoek naar een brede en uitstekende opleiding om je in een half jaar voor te bereiden op het vak van masseur? Kies dan voor deze warme en kundige massage-opleiding waar we veel aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling tot masseur/masseuse!

 • Voor wie: Iedereen die op professionele wijze wil leren masseren en een eigen massagepraktijk wil starten. Ervaring is niet vereist.
 • Wat leer je: Je leert veel over het menselijk lichaam en hoe de verschillende massagetechnieken op professionele en verantwoorde wijze toe te passen
 • Aantal Lessen: 19 lesdagen in 2019, op 3/2, 10/2, 16/2, 17/2, 3/3, 9/3, 10/3, 24/3, 30/3, 31/3, 7/4, 14/4, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6, 16/6, 23/6, 30/6, examens 31/8 & 1/9 Klik hier om je voor deze opleiding in te schrijven
 • Lestijden: 10.00 t/m 16.00 uur
 • Studiebelasting: 4-6 uur per week
 • Bijzonderheden: De cursusprijs is inclusief anatomieboek en syllabus
 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek: info@massageinbeweging.nl
 • Bijzonderheden: Zij-instroom bij andere massageopleidingen mogelijk!
 • Prijs: € 1895,- incl. dvd’s, anatomieboek en ander cursusmateriaal
 • Examengeld: € 100,- (De praktijkexamens worden individueel afgenomen)
 • Mogelijke extra kosten: aanschaf of huur massagestoel of -tafel, optionele oefendagen en optioneel bezoek aan snijzaal LUMC.

Klik hier voor het programma van massageopleiding


Inleiding

Massage-opleiding

Massage in Beweging organiseert een 19-daagse Massage Opleiding die is opgezet voor iedereen die (semi)professioneel als masseur wil werken. Deze inspirerende Massage Opleiding gaat binnenkort weer van start en wordt gegeven door Jaco de Kruijf, eigenaar van Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn. Onder andere de onderdelen Lomi Lomi Massage en Stoelmassage worden gegeven door een gastdocent.

Binnen 7 maanden kun je zonder meer al op professionele wijze masseren in bijvoorbeeld sauna’s, beautycentra en/of je eigen praktijk. Om het diploma van onze Massage Opleiding te bemachtigen wordt je getoetst op je praktische vaardigheden en je theoretische kennis. Nadat je het diploma hebt behaald kun je een begin maken aan een inspirerende carrière als masseur. Als je twijfelt en niet zeker weet of je van masseur je beroep wil maken, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek.


Jij staat centraal

We willen je méér kunnen bieden dan alleen maar het aanreiken van kennis en het aanleren van een aantal vaardigheden. We vinden het van essentieel belang je zoveel mogelijk persoonlijk te begeleiden, want masseren is méér dan alleen maar het vergaren van kennis en het verrichten van een aantal technische handelingen. Masseren heeft álles te maken met wie jij bent, jij staat centraal! Als ervaren masseurs weten wij maar al te goed dat de kwaliteit van de aanraking en de mate waarin je je daadwerkelijk kunt verbinden het resultaat van de behandeling in grote mate beïnvloeden. Onze wens is niet alleen om je op te leiden tot een goede masseur die kan masseren met hart en ziel en je daarin zoveel mogelijk te begeleiden en te ondersteunen, maar vooral ook dat jouw eigen aangeboren talenten tot wasdom kunnen komen en je deze kunt inzetten bij je werk als masseur. Jij bent immers een uniek wezen met bijzondere eigenschappen en kwaliteiten.


Persoonlijke groei en ontwikkeling

Tijdens deze massageopleiding zullen we dan ook voldoende tijd inruimen voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Gedurende deze inspirerende massageopleiding kan er letterlijk en figuurlijk veel in beweging komen. Daarom willen we je het hele jaar door in de gelegenheid stellen je individueel te laten coachen. Deze individuele coaching is echter niet verplicht. Alleen hetgeen werkelijk bij je past beklijft en draagt er toe bij dat je een vak kunt gaan uitoefenen waarin je volledig jezelf kunt zijn en kunt stromen. De kennis en de technieken die wij je aanreiken vormen het kader waarbinnen dit mogelijk wordt. Alleen door te worden wie je werkelijk bent is het mogelijk om daadwerkelijk die masseur te worden die wij voor ogen hebben. De praktijklessen worden in groepsverband gegeven, daarnaast doen we er alles aan om je zoveel mogelijk individueel te begeleiden waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat.


Leren masseren in een weldadige omgeving

Al onze trainingen worden gegeven in het weldadige Centrum van Alphen in Alphen aan den Rijn, een plek waar leren, ontspannen, ontmoeten en genieten op een vanzelfsprekende manier samengaan. Het cursuscentrum is vanuit heel Nederland goed bereikbaar. Vanaf het N.S. Station voert een prachtige wandeling van nog geen 15 minuten naar het cursuscentrum, waar achter de eenvoudige pui een zee van licht en ruimte schuil gaat. Zodra je binnen bent proef je gelijk de sfeer en voel je je gelijk op je gemak. Een ideale omgeving om te leren masseren, jezelf te ontwikkelen en gelijkgestemden te ontmoeten. Hoewel we beschikken over misschien wel het mooiste cursuscentrum van Nederland gaat het ons echter niet alleen om de vorm, maar vooral ook om de inhoud. De lessen worden gegeven door ervaren docenten die hun passie graag met je delen.

Deel dit op: