Voetreflexologie, behandeling van de voeten

Deze drie cursussen zijn bedoeld voor iedereen die zich de basis van de voetreflexologie eigen wil maken.

Wist je dat alle organen, spieren, weefsels, het hele lichaam in verbinding staat met reflexzones op de voeten? En dat je door deze te behandelen dus klachten kunt verhelpen? Voetreflexologie is een zeer oude veilige natuurgeneeskundige behandelvorm. Omdat deze methodiek zeer veilig en betrouwbaar is, is deze goed te combineren met andere lichaamsbehandelingen als massage, coaching, voedingsadvies of pedicure. Voetreflexologie heeft effect op zowel lichaam als geest.

Door deze veelzijdigheid, kun je bij Massage in Beweging nu in verschillende cursussen kennismaken met de Chinese en Westerse voetreflexologie.

 • Voor wie: iedereen die op professionele wijze een voetreflexologische behandeling wil kunnen geven.
 • Ervaring: lichte behandelervaring bij de meerdaagse cursussen gewenst
 • Eendaagse kennismakingscursus: 18 november 2019
  • Driedaagse cursus voetreflex bij spijsverteringsklachten en/of overgewicht: data nog niet bekend 
 • Zevendaagse cursus Westerse en Chinese voetreflexologie: data nog niet bekend
 • Lestijden: 9:30 t/m 17:00 uur
 • Prijzen:eendaagse cursus: €120
  • driedaagse cursus: €355,- (termijnbetaling mogelijk)
  • zevendaagse cursus: € 755,- (termijnbetaling mogelijk)
  • Alle cursussen zijn inclusief syllabus, koffie en thee en een heerlijke lunch op de cursusdagen
 • Algemene Voorwaarden
 • Locatie: ‘Centrum van Alphen’
 • De driedaagse en zevendaagse cursus zijn geaccrediteerd door de KTNO

Klik op de banner hieronder om een plaats te reserveren:

18nov09:3017:00Dagcursus westerse en Chinese voetreflex

Voetreflexologie

Voetreflexologie werkt ondersteunend en activerend op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Doordat iedereen dit grote en krachtige vermogen in zich heeft, is het heel heilzaam deze te activeren. Met de kennis uit de voetreflexologie werk je daarom om de oorzaak van uw klachten te verhelpen. Tevens verbetert het de doorstroming van bloed, lymfe en energie.

Hierdoor is het mogelijk dat de voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden door de cellen, de weefsels van ons lichaam. Hierdoor voer je de afvalstoffen beter en sneller af. Daarnaast heeft het een ontspannend, vitaliserend en opbouwend effect op het lichaam. Deze werkvorm kan veel gecombineerd  met andere behandeltechnieken zoals massage, coaching, voedingsadvies, pedicure etc. Inzetbaar voor alle leeftijden.

Docent en inhoud van de cursussen

voetreflexologie, celien van dalen, reflex zwolle, voetreflextherapieDocent Celien van Dalen van RefleX Zwolle heeft een jarenlange ervaring in het geven van voetreflexologische behandelingen en in het lesgeven hierin.

Liefde voor de mens en de natuur staan centraal in mijn leven. Kennis en ervaring hebben mij geleerd gezondheid natuurlijk te herstellen wat ik ervaar als een rijkdom die ik graag met anderen wil delen vanuit mijn natuurgeneeskundig praktijk RefleX-Zwolle. Het verbeteren van de kwaliteit van het leven, verbeteren van gezondheid van mensen, is een doel in mijn leven geworden.

Celien geeft drie verschillende cursussen.

Eendaagse kennismakingscursus

In deze eendaagse cursus maak je kennis en krijg je ervaring met de Chinese en Westerse reflexologie.

Vanuit deze kennis behandel je de meridianen en acupunctuurpunten op voeten en onderbenen. In deze workshop leer je enkele meridianen en acupunctuurpunten. Na deze dag kun je een gerichte ontspanningsbehandeling geven. Je leert specifieke zones op de voeten en de onderbenen. Je kunt deze kennis gebruiken in je massage- of pedicurepraktijk, maar ook in je privésituatie voor je familie of vrienden.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft hiervoor geen massage-ervaring te hebben. Meer informatie over deze cursus vindt u hier.

Driedaagse cursus voetreflexologie bij spijsverteringsproblemen en/of overgewicht

In deze driedaagse cursus leer je voetreflexologische inzichten en methodes die je kunt gebruiken bij klanten met spijsverteringsklachten en/of overgewicht.

Deze klanten help je met de aangereikte inzichten in de begeleiding en coachingsgesprekken om eventuele blokkades boven water te krijgen. In deze workshop bevorderen we de kennis- en vaardigheden van de coach, therapeut of gewichtsconsulent. Hierdoor kun je de cliënt inzicht geven welke emotionele invloeden er zijn op het gewichtsverlies of het stagneren hiervan.

Enige ervaring met massage en/of behandeling is gewenst. Meer informatie over de cursus vindt u hier

Zevendaagse cursus Westerse en Chinese voetreflexologie

voetreflexologie, celien van dalen, reflex zwolle, voetreflextherapieIn deze zevendaagse cursus maak je uitgebreid kennis met de Westerse en Chinese benadering van voetreflexologie.

Je leert in deze cursus als masseur / therapeut hoe je met je volle liefdevolle aandacht werkt zodat je de goede energie kunt “sturen”. Hoe meer je dit kunt, hoe effectiever de behandeling zal zijn en zal worden ervaren. De kracht waarmee jij werkt en jouw intentie als masseur zijn van groot belang. Het is in deze behandeling niet alleen een kwestie van kennis van de juiste techniek en theoretische kennis. Het belangrijkst in deze behandeling is de kennis van een liefdevolle aandachtige aanraking.

Enige massage-ervaring is gewenst. Meer informatie over de cursus vindt u hier.

Oefenen op elkaar

Bij Massage in Beweging oefenen deelnemers altijd op elkaar. Op deze manier leer je niet alleen de technieken te beheersen, maar ook zelf ervaren hoe ze voelen en wat ze met je doen.

massage voor beginners
Deel dit op: