Verdiepingscursus Lomi Lomi massage

Verdiepingscursus Lomi Lomi massage

Heb je al ervaring met het geven van Lomi Lomi massages, maar zou je meer technieken willen leren? Dan is deze tweedaagse verdiepingscursus perfect voor jou! In twee dagen leert Willem Giezeman je een scala aan gevorderde technieken die jou in staat stellen mooier, beter en dieper te masseren tijdens een Lomi Lomi massage. Bovendien kun je na afloop van deze cursus samen met een andere masseur een vier-handen-massage geven: een fantastische ervaring voor zowel masseurs als gemasseerde!

  • Voor een ieder die al ervaring heeft met Lomi Lomi massages en zijn/haar kennis wil verdiepen
  • Ervaring: ervaren met Lomi Lomi massages
  • Data najaar 2018: zondag 4 en 11 november 2018 ⇒⇒ Klik hier om je in te schrijven
  • Lestijden: 10:00 t/m 16:00 uur
  • Prijs: € 210,- tijdelijk €195,- (kan in termijnen worden betaald)
  • Algemene voorwaarden
  • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: Centrum van Alphen

Lomi Lomi Massage is een holistische massagevorm uit Hawaï met een sterke spirituele grondslag die gecombineerd wordt met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen. De methode werd aanvankelijk beoefend door de Kahuna, de oude Sjamanistische geneesheren op Hawaï. Om die reden wordt de methode ook wel Kahuna massage genoemd. Amerikaanse Missionarissen die begin 1800 het eiland bezochten bestempelden de inheemse geneeswijzen echter als heidens en na een periode van politieke onrust werden alle traditionele behandelmethodes en spirituele tradities gedurende lange tijd verboden.

Lomi Lomi is erg populair in Hawaï en wordt momenteel door alle lagen van de bevolking beoefend. Ook in Nederland wint Lomi Lomi Massage meer en meer aan populariteit. Tijdens een Lomi Lomi-behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd. Het lichaam wordt gedeeltelijk toegedekt met handdoeken of een katoenen laken. De bewegingen kunnen erg groot en omvattend zijn, dan weer klein en vurig of zacht en sussend. De bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom (mana) in het lichaam gestimuleerd wordt. Je leert gebruik te maken van de kracht van alle elementen: aarde, lucht, water en vuur.

Gevorderde technieken

Je bent al bekend met de basisvormen van de Lomi Lomi massage, maar er ligt nog een schat aan aanvullende technieken op je te wachten. Je leert vooral veel masseren op en rond de schouders en ook hoe je deep tissue technieken kunt invoegen in je al bestaande routine. Op de tweede dag leer je synchroon te masseren met een andere cursist om de befaamde vier-handen-massage te kunnen geven. Dit levert een prachtige ervaring op voor zowel jou als masseur als voor je klant op de tafel.

Lomi Lomi 3

Willem Giezeman (1962)

Na 18 jaar als radiotherapeutisch laborant te hebben gewerkt in verschillende ziekenhuizen is hij zich gaan verdiepen in verschillende massagevormen waaronder rebalancing, klassieke massage, ayurvedische massage, hotstone, stoelmassage en lomi lomi massage. Sinds 2008 werkt hij als gediplomeerd masseur in zijn eigen praktijk en bij de cliënten thuis. De Lomi Lomi heeft hij onder meer geleerd bij Carrie Rowell uit Hawaii. Naast masseur is hij skileraar en NIA danser. Zijn manier van lesgeven is gestructureerd met aandacht voor iedereen.

“Deze vorm spreekt mij enorm aan en de eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam werd ik diep geraakt door de liefdevolle vloeiende en verbindende technieken. Het mooie van de Lomi Lomi is dat je nauwelijks statisch aan het werk bent maar je danst als het ware rond de tafel met de bewegingen mee. De flow waarin je kan geraken is zowel voor de gever als de ontvanger een mooie ervaring.”

Oefenavonden Lomi Lomi Massage

We organiseren regelmatig oefendagen Lomi Lomi Massage. De oefendagen kosten slechts € 50,- per keer en zijn uitsluitend toegankelijk voor cursisten van Massage in Beweging die de cursus Lomi Lomi Massage hebben gevolgd.

Meer weten over deze oefendagen, meedoen? Stuur dan een mailtje naar: info@massageinbeweging.nl

Locatie waar deze cursus wordt gegeven:

Trainings- en vergaderlocatie ‘Centrum van Alphen’
Prinses Marijkestraat 20
2404 BC Alphen aan den Rijn
Zuid Holland

Klik hieronder de datum naar keuze en scroll naar beneden om een plaats te reserveren:

04nov10:0016:00Verdiepingscursus Lomi Lomi massage nov 2018

Deel dit op: