Ga naar de inhoud

Massagestoelen

amazon.com-earthlite-avila-ii-massage-chair-package-black

Een massagestoel is een uitvinding van David Palmer die ook wel de vader van de stoelmassage wordt genoemd. Een massagestoel weegt gemiddeld 8 Kg. en is zo ontworpen dat je cliënt optimaal ondersteund wordt. Een massagestoel bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Frame
  • Beensteun
  • Zitting
  • Armsteun
  • Borststeun
  • Hoofdsteun

Het frame is vervaardigd van een metalen, houten of kunststof constructie en is zo ontworpen dat de massagestoel opvouwbaar is zodat deze in een foedraal of draagtas kan worden opgeborgen en kan worden vervoerd. De beensteun is in een bepaalde hoek aan het frame verbonden en heeft tot doel de onderbenen van je cliënt te ondersteunen. Over het algemeen is dit onderdeel niet verstelbaar. De zitting is in hoogte verstelbaar. Van sommige modellen is ook de hoek van de zitting te verstellen. Ook de armsteun is in hoogte verstelbaar en sommige modellen bieden de mogelijkheid om ook de hoek van de armsteun te verstellen. Afhankelijk van het model is ook de borststeun verstelbaar. De hoofdsteun is bij alle modellen in verstelbaar.

Grofweg kun je de modellen onderverdelen in 3 types waaronder het rechts getoonde model van Earthlite wel een heel bijzondere plaats inneemt. Verder zijn halfronde en eenvoudige hoekige modellen verkrijgbaar.

Cursisten van Massage in Beweging krijgen korting op de aanschaf van een massagestoel bij Massage Praktijk – Specials (zie www.mp-s.nl) in Utrecht.

Deel dit op: