Ga naar de inhoud

Stoelmassage

Deze cursus wordt niet meer aangeboden door Massage in Beweging zelf, maar de docent geeft deze cursussen nog op eigen titel. Neem contact op voor meer informatie!

4-daagse cursus Stoelmassage

Voor beginners en gevorderden

stoelmassage, massagestoel, chair massage, massage chair, massage, gekleed, bos

Wil je snelle, kernachtige en superfijne massages kunnen geven? Geef dan een stoelmassage! Massagestoelen zijn speciaal ontworpen om iemand in korte tijd een rug-, nek- en schoudermassage te geven. Dat kan echt overal: op kantoor, bij iemand thuis, op het strand, op de jaarmarkt, en ga maar door. Deze vorm van massage is zo laagdrempelig omdat je deze met kleren aan kan ondergaan. Dat is dus ideaal voor tijdens het werk of tussen de bedrijven door. Veel kantoren huren stoelmasseurs in om gedurende de werkdag hun medewerkers te laten masseren. Voor een masseur is dit dus een goede manier om je brood te verdienen.

  • Voor iedereen die wil leren om op professionele en verantwoorde wijze te masseren op een massagestoel
  • Ervaring: niet vereist
  • Na afloop van deze training kun je een diepgaande en gestructureerde stoelmassage geven. Tijdens deze praktijklessen bespreken we ook de do’s en don’ts en nemen we de anatomie door.
  • Lesdagen en -tijden: in overleg
  • Prijs: deze cursus wordt door een externe docent georganiseerd
  • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: wisselend

Programma 4-daagse cursus Stoelmassage

  • Dag 1: Inleiding en kennismaking, uitreiken cursusmap, geschiedenis stoelmassage, anatomie nek- en schouders, uitleg massagestoel, instellen massagestoel, anamnese; indicaties, contra-indicaties, schouderstrekkingen, acupressuur schedelrand, nek en schouders, petrissages nekspieren, strekkingen m. trapezius, elleboogtechiek schouders.
  • Dag 2: Verdieping anatomie nek- en schouders, anatomie van de rug, vervolg elleboogtechniek schouders, acupressuur langs wervelkolom, blaasmeridiaan, strekkingen, intermitterend drukken m. erector spineae, acupressuur m. gluteae, herhaling en integratie.
  • Dag 3: Verdieping armen en handen. Acupressuur en petrissage armen en handen, herhaling en integratie.
  • Dag 4: Klachtgerichte technieken, herhaling en integratie, uitwisselen hele Stoelmassage.

Erkend diploma

Met het diploma van Massage in Beweging op zak kun je na enige oefening zonder meer als stoelmasseur aan de slag. Om dit felbegeerde certificaat te bemachtigen word je door ons getoetst op je praktische vaardigheden en theoretische kennis. Deze examens duren ongeveer een uur. Ze worden op afspraak individueel afgenomen door twee gediplomeerde stoelmasseurs die al enige tijd met onze methode werken.

Na het behalen van ons certificaat kun je je inschrijven bij de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs. Tijdens de cursus kun je, zolang voorradig, voor slechts € 15,- per week een massagestoel huren. Op deze manier kun je ook thuis oefenen zonder gelijk voor hoge kosten te staan.

Docent

De cursus wordt gegeven door Saskia van Poppel van Zitfit.nl uit Alkmaar (www.zitfit.nl)

Saskia heeft in 2007 de opleiding stoelmassage afgerond bij Edwin Ransijn, oprichter van Massage in Beweging, en is sindsdien (ruim 10 jaar) actief met stoelmassage bij bedrijven (verzuimbeleid op de werkvloer).

Vanaf maart 2019 verzorgt Saskia de lessen Stoelmassage in 4 dagen Massage in Beweging met haar ruime praktijkervaring.

Tijdens de cursus laat ze je zien en voelen wat stress doet met de spieren op de meest stressvolle plekken in je lijf, de theorie en veel praktijkvoorbeelden. Daarnaast ook wat stressreductie en ontspanning met je doet.

Saskia werkt op een manier waarbij ze kijkt naar alle aspecten van het leven, ook wel holistisch genoemd wat betekent dat alles met elkaar samen hangt. Daarnaast is Saskia voeding- en leefstijlcoach met een praktijk in Alkmaar (www.saskiavanpoppel.nl)

Bij Massage in Beweging oefenen we altijd op elkaar. Je leert zo niet alleen de technieken uit te voeren, maar ook hoe ze voelen. Je sluit deze dag daarom gegarandeerd ontspannen en wijzer af. ’s Middags genieten jullie van een gezamenlijke royale lunch, verzorgd door het Centrum van Alphen.

Massagestoel met korting

Iedereen die de cursus Stoelmassage bij ons volgt ontvangt 10% korting op de prijs van een massagestoel bij Peter Schoondermark in Utrecht. Hier kun je terecht voor een deskundig advies, een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en een uitstekende service.

Interesse/vragen?

Neem contact op om je op te geven of om vragen te stellen.

Deel dit op: