Stoelmassage

4-daagse cursus ‘Stoelmassage’ voor beginners en gevorderden

 • Voor iedereen die wil leren om op professionele en verantwoorde wijze te masseren op een massagestoel
 • Ervaring: niet vereist
 • Na afloop van deze training kun je een diepgaande en gestructureerde stoelmassage geven, voorafgaand aan de praktijklessen worden de do’s en don’ts besproken en wordt de anatomie doorgenomen. 
 • Data najaar 2018: zondag 11/11, 18/11, 25/11 en 9/12
 • Tijden: 10:00 t/m 16:00 uur
 • Prijs: € 385,- (kan zonder bijkomende kosten in termijnen worden betaald)
 • Prijs eindexamen (facultatief): € 65,-
 • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: ‘Centrum van Alphen
 • Algemene Voorwaarden
Klik hier om je in te schrijven

4-daagse cursus Stoelmassage

 • Dag 1: Inleiding en kennismaking, uitreiken cursusmap, geschiedenis stoelmassage, anatomie nek- en schouders, uitleg massagestoel, instellen massagestoel, anamnese; indicaties, contra-indicaties, schouderstrekkingen, acupressuur schedelrand, nek en schouders, petrissages nekspieren, strekkingen m. trapezius, elleboogtechiek schouders.
 • Dag 2: Verdieping anatomie nek- en schouders, anatomie van de rug, vervolg elleboogtechniek schouders, acupressuur langs wervelkolom, blaasmeridiaan, strekkingen, intermitterend drukken m. erector spineae, acupressuur m. gluteae, herhaling en integratie.
 • Dag 3: Verdieping armen en handen. Acupressuur en petrissage armen en handen, herhaling en integratie.
 • Dag 4: Klachtgerichte technieken, herhaling en integratie, uitwisselen hele Stoelmassage.

Met het certificaat van Massage in Beweging op zak kun je na enige oefening zonder meer als stoelmasseur aan de slag. Om dit felbegeerde certificaat te bemachtigen dien je door ons te worden getoetst op je praktische vaardigheden en theoretische kennis. Deze examens duren ongeveer een uur en worden op afspraak individueel afgenomen door twee gediplomeerde stoelmasseurs die al enige tijd met onze methode werken.

Na het behalen van ons certificaat kun je je inschrijven bij de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs. Massage in Beweging is een bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) geregistreerd opleidingsinstituut. Dat betekent onder meer dat ons opleidingsinstituut voldoet aan strenge criteria en kwaliteitseisen. Tijdens de cursus kun je, zolang voorradig, voor slechts € 15,- per week een massagestoel huren zodat je ook thuis kunt oefenen zonder gelijk voor hoge kosten te staan. 

 • Tijdens het volgen van deze cursus, maar ook na afloop kun je meedoen aan onze oefenavonden zodat je je vaardigheden op peil houden en verder kunt verdiepen. 

Wist je trouwens dat alle kosten die gemoeid zijn met het kunnen volgen van deze cursus als buitengewone lasten aftrekbaar zijn en dat het in veel gevallen ook mogelijk is om deze cursus te volgen als je een uwv- of bijstandsuitkering ontvangt? Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie, we staan je hierover graag te woord. Deze cursus is zeer geschikt als springplank voor onze Jaartraining. Indien je je na het volgen van deze cursus inschrijft voor deze opleiding ontvang je bovendien maar liefst 5 % korting op het cursusgeld!

Iedereen die de 4-daagse cursus Stoelmassage bij ons volgt ontvangt 10% korting op de prijs van een massagestoel bij Peter Schoondermark in Utrecht. Hier kun je terecht voor een deskundig advies, een goede prijs/kwaliteitsverhouding en uitstekende service.

Klik op de balk hieronder om direct in te schrijven:

11nov10:0016:00Cursus stoelmassage nov 2018

Deel dit op: