Meteen naar de inhoud

Ontspanningsmassage, driedaagse cursus

Sinds 1 januari 2021 is Massage in Beweging gestopt met het geven van groepscursussen. Er worden geen nieuwe groepscursussen georganiseerd, wel is nog mogelijk om deel te nemen aan privécursussen stoelmassage, Lomi Lomi, massage voor stellen of Deep Tissue Massage. Laat het ons weten of je hierin interesse hebt via de contactpagina. Wij willen jullie bedanken voor jullie jarenlange enthousiasme en belangstelling!

Deze massagecursus is geschikt voor iedereen die een ontspanningsmassage wil leren geven

Waar het in onze wereld misschien wel het meeste aan ontbreekt is ontspanning. Want iedereen jakkert voort, is voortdurend alert en weinig mensen nemen tijd voor rust en kalmte. Een ontspanningsmassage is daarom voor de meeste mensen eerder een noodzaak dan een luxe. En jij kan deze massage als geen ander geven als je onze cursus hebt gevolgd! In drie dagen leer je alle grepen en uitgangspunten om een heerlijke massage te geven tot wel 90 minuten. En de lessen zijn inclusief heerlijke lunch, koffie en thee, alle materialen en een certificaat

massage, ontspanningsmassage, vrouw masseert, masseren,
 • 3 dagen
 • Lestijden: 10:00 t/m 16:00 uur
 • Prijs: €395,- incl BTW (kan in termijnen worden betaald)
 • Inclusief: alle materialen, naslagwerk, koffie en thee, royale lunch en certificaat.
 • Deze cursus is ook geschikt voor beginners.
 • data 2020: 15, 22 en 29 november
 • Algemene Voorwaarden
 • Locatie: ‘Centrum van Alphen’

Massage is niet moeilijk

Natuurlijk: er komt veel kijken bij een goede massage. Maar met de juiste uitgangspunten, een handvol technieken en de nodige oefening kan iedereen het leren! Vooral de zachte en ontspannende technieken uit de ontspanningsmassage zijn niet moeilijk om aan te leren. Want als je de juiste docent hebt, die jou kan begeleiden en sturen waar het nodig is, leer je het zo! 

Ontspanningsmassage: zeer geschikt voor beginners

Deze leerzame en inspirerende massagecursus is zeer geschikt voor beginners en heeft een ontspannen karakter. Je leert in deze cursus perfect hoe je rug, nek- en schouders te masseren. Natuurlijk leer je ook hoe je deze technieken kunt toepassen op benen, armen, voeten en handen. Daarnaast ervaar je gedurende de  massagecursus hoeveel massage je helpt gezond en evenwichtig te leven. Want massage is niet alleen een handvol technieken: het is een levensstijl!

Ervaring niet vereist

We werken op massagetafels zodat er goed gekeken kan worden naar de juiste lichaamshouding. Maar ervaring met massage is zeker niet vereist. Deze cursus is hiernaast ook een goede opstap voor onze massageopleiding die ieder jaar van start gaat in februari en september! En wil je vaker oefenen? We organiseren regelmatig massage-oefenavonden voor iedereen die deze massagecursus volgt of dit in het verleden heeft gedaan.

Docent en locatie

De massagecursus wordt gegeven door Jody Kreeft, ervaren en deskundig masseur in Leiden. De cursus vindt plaats in het midden van de Randstad in het Centrum van Alphen in Alphen aan den Rijn. Dit misschien wel mooiste cursuscentrum van Nederland is ideaal voor massagecursussen, waarbij de warme en serene atmosfeer zeker bijdraagt aan een goed leerklimaat.

Programma van deze massagecursus

 1. contact maken, holistisch pulseren, huidtechnieken, alle massagetechnieken. Massage van de rug.
 2. Masseren van nek en schouders en achterkant benen.
 3. Massage van voorkant benen, armen en hoofd en gezicht.
massage voor beginners
Deel dit op:
X