Mindfulness in je praktijk, driedaagse basiscursus

Masseren doe je met hart en ziel, maar ook in volle aanwezigheid. Door al je aandacht in het nu te brengen, breng je je massages op een hoger niveau. Je klanten merken dat, omdat jij ze meeneemt in die cocon van mindfulness. Niet voor niets is massage een proces waarin je niet alleen je klant helpt te ontspannen en tot rust te komen: je wordt er zelf ook een beter, mooier en kalmer mens van. In deze cursus Mindfulness in je Praktijk verkennen we de principes van de mindfulness. Je leert deze zelf toe te passen, maar ook hoe je ze over kan brengen aan je klant.

  • Data 2019: donderdag 7, 14 en 21 maart
  • Data 2019: maandag 2 t/m woensdag 4 september
  • Tijden: 10:00 t/m 16:00 uur
  • Prijs: € 350,- (inclusief koffie, thee, royale lunch, cursusmateriaal en certificaat)
  • Voor wie: Iedereen die wil leren mindfulness toe te passen in je massagepraktijk
  • Ervaring: Ervaring met mindfulness niet noodzakelijk
  • Wat leer je: de uitgangspunten van mindfulness en hoe je deze kan toepassen in je massagebehandelingen.
  • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: ‘Centrum van Alphen’
  • Massage in Beweging is een CRKBO-geregistreerd Opleidingsinstituut
mindfulness, massage, kalmte, zen, meditatie
Photo door Jared Rice van Unsplash

Massage als mindfulness

Het werken met ademhaling, het gebruik van meditatieve technieken, klanken en aanraking: het zijn allemaal manieren om jezelf tot rust te brengen. Door jezelf bewust te zijn van jouw plek in het nu, en vanuit dat bewustzijn je massages te geven, verhoog je je aanwezigheid en heb je meer kalmte om te geven. Je klanten zullen dit zeker merken, maar ook jijzelf zult merken dat je minder moe bent na massages en misschien zelfs je klanten zult bedanken dat je ze mocht masseren!

2000 jaar traditie

Tijdens deze introductiecursus leer je de principes van de Mindfulness, een aandachtstraining die men al meer dan 2000 jaar toepast binnen het boeddhisme. Deze westerse en toegankelijke cursus heeft een tweeledig doel. Ten eerste ga je ervaren wat mindfulness kan doen voor jou als (aankomend) masseur/massagetherapeut, ten tweede leer je hoe deze kennis in te zetten en over te dragen aan de cliënt in je praktijk. We werken met klankschalen, stem, aanraken, korte massages, meditaties en bewegingsoefeningen.

Docent en medecursisten

De cursus wordt gegeven door Merel Drilling van De Zilveren Maan in Wijk bij Duurstede. Zij is een ervaren en getalenteerde massagetherapeut die bovendien al jaren docent is in verschillende soorten massages en workshops. Tijdens de cursus laat ze je alle aspecten van mindfulness zien en hoe je deze kan toepassen. Daarnaast geeft zij veel tijd en ruimte voor vragen, inbreng en vooral veel oefening.

Bij Massage in Beweging oefenen we altijd op elkaar. Je leert zo niet alleen de technieken uit te voeren, maar ook hoe ze voelen. Je sluit deze cursus daarom gegarandeerd kalmer, ontspannen en wijzer af. ’s Middags genieten jullie van een gezamenlijke royale lunch, verzorgd door het Centrum van Alphen.

Inschrijven

Klik op de banner hieronder om je in te schrijven.

07mrt10:0016:00Deze activiteit is al afgelopenActiviteit geannuleerdMindfulness in je praktijk, mrt 2019

02sep10:0016:00Mindfulness in je praktijk, sep 2019

Deel dit op: