Ga naar de inhoud

Massagetafels

inleiding • behandelstoelen • vaste massagetafels • draagbare massagetafels • merkenkorting

Inleiding

Een massagetafel is een houten, metalen of kunststof constructie op 4 of meerdere poten met een ligblad van schuimrubber dat bekleed is met vinyl, skai of ander materiaal. Een massagetafel is noodzakelijk om op professionele wijze te kunnen masseren en zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. We onderscheiden vaste en draagbare massagetafels. De vaste massagetafels hebben een hogere draagkracht en meer stabiliteit. Bovendien hebben vaste massagetafels over het algemeen meer verstelmogelijkheden dan de koffermodellen. De keuze voor een vaste of draagbare massagetafel is afhankelijk van de specialiteit van de behandelaar. Wanneer je een eigen praktijk hebt is een vaste massagetafel om verscheidene redenen te verkiezen boven een koffermodel. Een vaste massagetafel heeft niet alleen een professionele uitstraling, maar biedt ook veel meer mogelijkheden zodat deze voor meerdere doeleinden geschikt is, ook voor medici. Voor een aantal specialisten moet de behandeltafel de mogelijkheid bieden om alle mogelijke cliënten of patiënten te kunnen behandelen en onderzoeken, zoals zwaarlijvigen, ouderen en/of gehandicapten, hetgeen op een draagbare massagetafel niet altijd op een veilige en adequate wijze gedaan kan worden.

Behandelstoelen

Schoonheidsspecialistes voeren verschillende handelingen uit, van gezichtsmassage tot het verzorgen van de voeten. Voor hen is een zogenaamde behandelstoel aan te raden zodat de cliënt zowel in zittende als in liggende positie kan worden behandeld. Het spreekt voor zich dat de vaste massagetafels en behandelstoelen duurder zijn dan de draagbare modellen.

Vaste massagetafels

Vaste massagetafels zijn handmatig of elektrisch verstelbaar. Elektrisch verstelbare massagetafels zijn in dit opzicht erg comfortabel. Door één druk op de knop kunnen deze modellen niet alleen in hoogte worden versteld zodat de cliënt gemakkelijk op de massagetafel kan plaatsnemen, maar kunnen ook alle andere posities worden ingesteld terwijl de cliënt op de behandeltafel ligt. Ideaal voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten.

Vaste massagetafels kunnen beschikken over een 1 of meerdere ligvlakken. Behandeltafels met één ligvlak zijn voor massagedoeleinden minder geschikt, tenzij deze kunnen worden voorzien van een hoofdsteun en armdragers aan de voorzijde. Massagetafels met 2 of meerdere ligvlakken zijn veel meer geschikt. Een elektrische verstelbare behandeltafel met meerdere ligvlakken en verstelmogelijkheden ziet er erg mooi uitzien en is een sieraad voor je praktijk, maar ze zijn wel heel erg duur. Daarnaast is het nog maar de vraag of deze behandeltafels voor masseurs de beste keus zijn.

Draagbare massagetafels

Draagbare massagetafels worden het meest verkocht. Voordeel van de draagbare modellen is dat deze in te klappen zijn en gemakkelijk te vervoeren zodat je niet gebonden bent aan een vaste plek. Draagbare massagetafels (koffermodellen) zijn ideaal voor de beginners. Goede starterstafels zijn verkrijgbaar voor nog geen € 300,- en worden soms zelfs te koop aangeboden in supermarkten en bouwmarkten. De meest gangbare massagetafels hebben een breedte van 71 tot 76 cm. En een lengte van zo’n 1.85 meter. Massagetafels met een breedte van 76 cm. worden meest worden verkocht. Overigens nog bredere en langere massagetafels verkrijgbaar, maar deze zijn voor masseurs minder geschikt. De bekleding van massagetafels kunnen dik of minder dik zijn al naar het gelang het gebruikte materiaal. Dikke massagetafels met erg zachte bekleding zijn minder geschikt voor sportmassage. De minimale dikte van het ligvlak is ongeveer 5 cm. Massagetafels die dunner zijn, zijn eigenlijk alleen geschikt voor sportmassage, wanneer even tussendoor gemasseerd moet worden en comfort minder van belang is. Voor een ontspanningsmassage zijn deze massagetafels minder geschikt.

Merken van massagetafels

Earthlite • Oakworks • Ecopostural • Habys

Korting voor cursisten

Cursisten van Massage in Beweging krijgen korting op de aanschaf van een massagetafel bij Massage Praktijk – Specials (zie www.mp-s.nl) in Utrecht.

Deel dit op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.