Massageolie

Webcosmetics

Massage in Beweging werkt al jaren met veel plezier met de massageoliën van Webcosmetics uit Leiden. Massageoliën dienen goede glijmiddelen te zijn. Producten die snel door de huid opgenomen worden zijn dus ongeschikt. Zo ook producten die een verwekende werking hebben, of tijdens de massage rul (droog/korrelig) worden; dan kan immers het effect van een peeling ontstaan. Voor lichaamsmassages worden oliën en vetten van zowel plantaardige als minerale oorsprong gebruikt. Amandel-, abrikozenpit-, perzikpit-, sesam-en jojoba-olie, zijn in Nederland erg bekend. Minerale oliën (o.a. paraffine) zijn goede glijmiddelen, maar zij dekken de huid af en kunnen daardoor warmtestuwing veroorzaken. Ook kunnen minerale oliën bepaalde bestanddelen van de huidtalg oplossen, wat tot ontvetting van de huid kan leiden. Goedkope massage-producten zijn bijna altijd op basis van minerale oliën samengesteld. De duurdere massageproducten hebben vaak amandel-olie als basis. In Nederland wordt druivenpit-olie nog weinig gebruikt. Webcosmetics uit Leiden beveelt deze olie echter van harte aan (druivenpit-olie, goed en goedkoop!).

Contra-indicaties

Masseer nooit gezwellen, zwellingen, of abnormale pigmentaties, waarachter een kwaadaardig ziektebeeld schuil gaat. Masseer ook geen spataderen, grotere bloeduitstortingen, verwondingen en ontstekingen. Masseer geen actieve acne (jeugdpuistjes) en eczemen. Verricht geen halsmassage bij een verdikte schildklier.

Reacties op een massage kunnen sterk uiteenlopen. Zo kan de ene cliënt(e) reageren met (een vlekkerige) roodheid, terwijl de andere cliënt(e) bleek reageert of bleek ziet (bij een gezichtsmassage). U dient dan ook bekend te zijn met de verschillende massagetechnieken. Zorg er in ieder geval voor dat u bij de cliënt(e) met de roodheid het accent legt op ontspanning en afvoer van het aderlijke bloed en de lymfe. De bleke cliënten kunnen onderworpen worden aan een pittige massage (uiteraard niet te pittig bij de gezichtsmassage), eventueel nog ondersteund door warmte.

Oppervlakkige, lichte en langzame behandelingen (‘handgrepen’) hebben meestal een kalmerend effect. Diepe en langzame massages hebben vooral uitwerking op het vetweefsel. Stevige massages beïnvloeden met name de spierweefsels. De aanspanning (tonisering) van de spieren staat dan voorop.

Etherische oliën, toegevoegd aan massageoliën, hebben zeer specifieke krachtige uitwerkingen op zowel het lichaam als de geest. De meeste etherische oliën mogen dan ook niet puur (onverdund) op de huid aangebracht worden. U begrijpt dat het innemen van etherische oliën zeer riskant kan zijn. Laat het experimenteren met etherische oliën dus over aan de vakbekwame (aroma)therapeuten. WEBCOSMETICS is zich ter dege bewust van het belang van de toepassing van zuivere hoogwaardige etherische oliën. Wij kopen daarom alleen in bij bekende en betrouwbare leveranciers. Voor lichaamsmassages kunnen hogere percentages etherische oliën gebruikt worden dan voor de gezichts- en halsmassages (0,5 – 2%). Voor baby’s en kleine kinderen gelden lagere concentraties.

Ga direct naar de webshop van Webcosmetics

Deel dit op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.