Lomi Lomi, een Hawaiiaanse Massage

Leer nu een Lomilomi-massage te geven

Eén van de mooiste massagevormen is de Hawaiiaanse Lomi Lomi. Met vloeiende, doorgaande bewegingen die met twee armen en handen tegelijk worden gegeven, wordt het lichaam haast in een trance gebracht. Deze vorm van massage is niet alleen ontzettend ontspannend, maar kan ook zo nodig diep en intens worden gegeven. Het is bijna een dans rond de tafel voor de masseur en een mooie en intense belevenis voor de gemasseerde. Leer deze prachtige massagevorm van docent Willem Giezeman en verbaas je over de wereld die voor je opengaat!

Lomi Lomi 3

 • Voor een ieder die enthousiast is om Lomi Lomi te leren
 • Ervaring: niet vereist
 • Drie mogelijkheden:
  • 7 avonden van 19.30-22.00 voor €250
  • 3 dagen van 10.00-16.00 voor €330
  • 5 dagen van 10.00-16.00 voor €535
  • Extra: Verdiepingscursus 2 dagen van 10.00-16.00 voor €225
 • Lesgeld kan in termijnen worden betaald
 • Klik hier om je in te schrijven
 • Avondgroep 1 2019: 24/1, 31/1, 7/2, 14/2, 21/2, 7/3, 14/3
 • Avondgroep 2 2019: 28/3, 4/4, 11/4, 18/4, 9/5, 16/5, 23/5
 • 3&5 dagengroep: 
  • Data 2019 driedaagse: zaterdag 26/1, zondag 27/1, zondag 3/2
  • Data 2019 vijfdaagse: zaterdag 26/1, zondag 27/1, zondag 3/2, zaterdag 9/2, zondag 10/2
 • Verdiepingscursus: zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019
 • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: Centrum van Alphen

Wat is Lomi Lomi?

Lomi Lomi is een holistische massagevorm uit Hawaï met een sterke spirituele grondslag die gecombineerd wordt met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen. De methode werd aanvankelijk beoefend door de Kahuna, de oude Sjamanistische geneesheren op Hawaï. Om die reden wordt de methode ook wel Kahuna massage genoemd. Amerikaanse Missionarissen die begin 1800 het eiland bezochten bestempelden de inheemse geneeswijzen echter als heidens en na een periode van politieke onrust werden alle traditionele behandelmethodes en spirituele tradities gedurende lange tijd verboden.

Populaire massagevorm

Lomi Lomi is erg populair in Hawaï en wordt momenteel door alle lagen van de bevolking beoefend. Ook in Nederland wint Lomi Lomi meer en meer aan populariteit. Tijdens een lomilomibehandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd. Het lichaam wordt gedeeltelijk toegedekt met handdoeken of een katoenen laken. De bewegingen kunnen erg groot en omvattend zijn, dan weer klein en vurig of zacht en sussend. De bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom (mana) in het lichaam gestimuleerd wordt. Je leert gebruik te maken van de kracht van alle elementen: aarde, lucht, water en vuur.

Dans over het lichaam

Aunty Margaret een van de bekendste leraressen in deze traditionele massagevorm omschrijft Lomi Lomi als een ‘Liefdevolle massage waarbij een hart, handen en ziel zich verbinden met de bron van het leven zelf’. De behandeling wordt vaak omschreven als een dans over het lichaam en kan eventueel door meerdere personen tegelijk worden uitgevoerd. Tijdens de Verdiepingscursus Lomi Lomi en tijdens de vijfdaagse cursus wordt dit ook geleerd.  De traditionele Hawaïaanse Lomi Lomi massage draagt op een krachtige manier bij aan een goede gezondheid. De technieken zijn lang, vloeiend en worden uitgevoerd met de handen, onderarmen en ellebogen, waarbij het zelfs met één masseur lijkt alsof je door meerdere personen wordt behandeld. 

Lesprogramma

In de cursus van drie dagen of zeven avonden worden de volgende dingen gedoceerd:

 • je leert de basisprincipes uit de Lomi Lomi
 • je leert werken met het zachte gedeelte van de onderarmen
 • je leert verbindende strokes over het hele lichaam
 • je leert de adem te gebruiken tijdens het masseren
 • je leert je lichaam op een goede manier te gebruiken tijdens het masseren

Tijdens de vijfdaagse cursus wordt dit aangevuld met de Verdiepingscursus (die ook apart geboekt kan worden) en worden de volgende onderwerpen behandeld:

Dag 4:

 • je leert aanvullende technieken om vooral dieper tot de spierweefsels door te dringen zonder daarbij de zachtheid van Lomi Lomi te verliezen
 • je leert aanvullende technieken voor het schoudergebied

Dag 5:

 • je leert hoe je samen met een collega masseur een vier-handen-massage kunt geven aan klanten.

Willem Giezeman (1962)

Na 18 jaar als radiotherapeutisch laborant te hebben gewerkt in verschillende ziekenhuizen is hij zich gaan verdiepen in verschillende massagevormen waaronder rebalancing, klassieke massage, ayurvedische massage, hotstone, stoelmassage en lomi lomi massage. Sinds 2008 werkt hij als gediplomeerd masseur in zijn eigen praktijk en bij de cliënten thuis. De Lomi Lomi heeft hij onder meer geleerd bij Carrie Rowell uit Hawaii. Naast masseur is hij skileraar en NIA danser. Zijn manier van lesgeven is gestructureerd met aandacht voor iedereen.

“Deze vorm spreekt mij enorm aan en de eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam werd ik diep geraakt door de liefdevolle vloeiende en verbindende technieken. Het mooie van de Lomi Lomi is dat je nauwelijks statisch aan het werk bent maar je danst als het ware rond de tafel met de bewegingen mee. De flow waarin je kan geraken is zowel voor de gever als de ontvanger een mooie ervaring.”

Oefenavonden Lomi Lomi Massage

We organiseren regelmatig oefendagen Lomi Lomi. De oefendagen kosten slechts € 50,- per keer en zijn uitsluitend toegankelijk voor cursisten van Massage in Beweging die de cursus Lomi Lomi hebben gevolgd.

Meer weten over deze oefendagen, meedoen? Stuur dan een mailtje naar: info@massageinbeweging.nl

Locatie waar deze cursus wordt gegeven:

Trainings- en vergaderlocatie ‘Centrum van Alphen’
Prinses Marijkestraat 20
2404 BC Alphen aan den Rijn
Zuid Holland

Klik hieronder de gewenste startdatum aan en scroll naar beneden om een plaats te reserveren:

24jan19:3022:00Lomi Lomi Massage 7 avonden (jan-mrt 2019)

28mrt19:3022:00Lomi Lomi Massage 7 avonden (mrt-mei 2019)

26jan10:0016:00Lomi Lomi Massage drie dagen (jan-feb 2019)

26jan10:0016:00Lomi Lomi Massage vijf dagen (jan-feb 2019)

09feb10:0016:00Verdiepingscursus Lomi Lomi massage feb 2019

Deel dit op: