Leer in 7 avonden een Lomi Lomi massage te geven

 • Voor wie: een ieder die enthousiast is om Lomi Lomi te leren
 • Wat leer je: de beginselen in de Lomi Lomi en het toepassen van de massagetechnieken 
 • Aantal avonden: 7 keer op dinsdagavond
 • Lestijden: 19:30 t/m 22:00 uur
 • Najaar 2017 – Groep 1: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10 en 17/10 ⇒⇒ Klik hier om je in te schrijven
 • Najaar 2017 – Groep 2: 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 12/12 en 19/12 ⇒⇒ Klik hier om je in te schrijven
 • Prijs: € 210,- inclusief cursusmateriaal (kan zonder bijkomende kosten in termijnen worden betaald)
 • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: Centrum van Alphen
Klik hier om je in te schrijven

Inleiding Lomi Lomi Massage

Lomi Lomi Massage is een holistische massagevorm uit Hawaï met een sterke spirituele grondslag die gecombineerd wordt met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen. De methode werd aanvankelijk beoefend door de Kahuna, de oude Sjamanistische geneesheren op Hawaï. Om die reden wordt de methode ook wel Kahuna massage genoemd. Amerikaanse Missionarissen die begin 1800 het eiland bezochten bestempelden de inheemse geneeswijzen echter als heidens en na een periode van politieke onrust werden alle traditionele behandelmethodes en spirituele tradities gedurende lange tijd verboden.

Lomi Lomi is erg populair in Hawaï en wordt momenteel door alle lagen van de bevolking beoefend. Ook in Nederland wint Lomi Lomi Massage meer en meer aan populariteit. Tijdens een Lomi Lomi-behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd. Het lichaam wordt in haar gedeeltelijk toegedekt met handdoeken of een katoenen laken. De bewegingen kunnen erg groot en omvattend zijn, dan weer klein en vurig of zacht en sussend. De bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom (mana) in het lichaam gestimuleerd wordt. Je leert gebruik te maken van de kracht van alle elementen: aarde, lucht, water en vuur.

Dans over het lichaam

Aunty Margaret een van de bekendste leraressen in deze traditionele massagevorm omschrijft LomiLomi als een ‘Liefdevolle massage waarbij een hart, handen en ziel zich verbinden met de bron van het leven zelf’. De behandeling wordt vaak omschreven als een dans over het lichaam en kan eventueel door meerdere personen tegelijk worden uitgevoerd.  De traditionele Hawaïaanse Lomi Lomi massage draagt op een krachtige manier bij aan een goede gezondheid. De technieken zijn lang, vloeiend en worden uitgevoerd met de handen, onderarmen en ellebogen, waarbij het lijkt alsof je door meerdere personen wordt behandeld.

 • je leert de basisprincipes uit de Lomi Lomi massage
 • je leert werken met het zachte gedeelte van de onderarmen
 • je leert verbindende strokes over het hele lichaam
 • je leert de adem te gebruiken tijdens het masseren
 • je leert je lichaam op een goede manier te gebruiken tijdens het masseren

Lomi Lomi 3

Willem Giezeman (1962)

Na 18 jaar als radiotherapeutisch laborant te hebben gewerkt in verschillende ziekenhuizen is hij zich gaan verdiepen in verschillende massagevormen waaronder rebalancing, klassieke massage, ayurvedische massage, hotstone, stoelmassage en lomi lomi massage. Sinds 2008 werkt hij als gediplomeerd masseur in zijn eigen praktijk en bij de cliënten thuis. De Lomi Lomi heeft hij onder meer geleerd bij Carrie Rowell uit Hawaii. Naast masseur is hij skileraar en NIA danser. Zijn manier van lesgeven is gestructureerd met aandacht voor iedereen.

“Deze vorm spreekt mij enorm aan en de eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam werd ik diep geraakt door de liefdevolle vloeiende en verbindende technieken. Gedurende 2,5 jaar heb ik basistrainingen gegeven bij Massage in Beweging te Alphen aan de Rijn. Het mooie van de Lomi Lomi is dat je nauwelijks statisch aan het werk bent maar je danst als het ware rond de tafel met de bewegingen mee. De flow waarin je kan geraken is zowel voor de gever als de ontvanger een mooie ervaring.”

Oefenavonden Lomi Lomi Massage

We organiseren regelmatig oefenavonden Lomi Lomi Massage. De oefenavonden kosten slechts € 15,- per keer, duren van 19:30 uur tot 22:00 uur zijn uitsluitend toegankelijk voor cursisten van Massage in Beweging die de cursus Lomi Lomi Massage hebben gevolgd.

Meer weten over deze oefenavonden, meedoen? Stuur dan een mailtje naar: info@massageinbeweging.nl

Locatie waar deze cursus wordt gegeven:

Trainings- en vergaderlocatie ‘Centrum van Alphen’
Prinses Marijkestraat 20
2404 BC Alphen aan den Rijn
Zuid Holland

Velden met een * zijn verplicht

Inschrijven voor massagecursussen:

Deel dit op: