Ga naar de inhoud

Lomi Lomi, een Hawaiiaanse Massage

Sinds 1 januari 2021 organiseert Massage in Beweging geen groepscursussen meer. De docent geeft op eigen titel nog steeds privétrainingen en -cursussen. Neem contact op voor meer informatie.

Leer nu een Lomi Lomi te geven

Eén van de mooiste massagevormen is de Hawaiiaanse Lomi Lomi. Je geeft hierin vloeiende, doorgaande bewegingen met twee armen en handen tegelijk. Op deze manier breng je het lichaam haast in een trance. Deze vorm van massage is niet alleen ontzettend ontspannend, maar geef je ook zo nodig diep en intens. Hierdoor is dit bijna een dans rond de tafel voor de masseur en een mooie en intense belevenis voor de gemasseerde. Leer deze prachtige massagevorm van docent Willem Giezeman en verbaas je over de wereld die voor je opengaat!

Lomi Lomi 3
 • Voor een ieder die enthousiast is om Lomi Lomi te leren
 • Ervaring: niet vereist
 • 3 dagen van 10.00-16.00
 • Extra: Advanced Training 1 dag van 10.00-16.00
 • Driedaagse cursus 2020: lestijden worden door de docent bepaald
 • Advanced Training: lestijden worden door de docent bepaald
 • Kosten: de prijs wordt door de docent bepaald
 • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: wisselend

Wat is Lomi Lomi?

Lomi Lomi is een holistische massagevorm uit Hawaï met een sterke spirituele grondslag. Deze combineer je met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen. De methode werd aanvankelijk beoefend door de Kahuna, de oude Sjamanistische geneesheren op Hawaï. Daarom noemt men de methode ook wel Kahuna massage. Amerikaanse Missionarissen die begin 1800 het eiland bezochten bestempelden de inheemse geneeswijzen echter als heidens. Hierdoor verbood men na een periode van politieke onrust alle traditionele behandelmethodes en spirituele tradities. Dit verbod gold gedurende lange tijd.

Populaire massagevorm

Lomi Lomi is erg populair in Hawaï en wordt momenteel door alle lagen van de bevolking beoefend. Ook in Nederland wint deze behandelvorm meer en meer aan populariteit. Tijdens een lomilomibehandeling behandel je het hele lichaam met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij je niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen masseert. Het lichaam dek je hierbij gedeeltelijk toe met handdoeken of een katoenen laken. De bewegingen in deze vorm kunnen erg groot en omvattend zijn, dan weer klein en vurig of zacht en sussend. De bewegingen vergelijkt men vaak met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat je de spanning in het lichaam als het ware wegspoelt en de natuurlijke energiestroom (mana) in het lichaam stimuleert. Je leert gebruik te maken van de kracht van alle elementen: aarde, lucht, water en vuur.

Dans over het lichaam

Aunty Margaret een van de bekendste leraressen in deze traditionele massagevorm omschrijft Lomi Lomi als een ‘Liefdevolle massage waarbij een hart, handen en ziel zich verbinden met de bron van het leven zelf’. De behandeling beschrijft men vaak als een dans over het lichaam en kan eventueel door meerdere personen tegelijk worden uitgevoerd. De traditionele Hawaïaanse Lomi Lomi massage draagt op een krachtige manier bij aan een goede gezondheid. De technieken zijn lang, vloeiend en voer je uit met de handen, onderarmen en ellebogen, waarbij het zelfs met één masseur lijkt alsof je meerdere personen je behandelen. 

Lesprogramma

In de cursus van drie dagen of zeven avonden leren we je de volgende dingen:

 • je leert de basisprincipes uit de Lomi Lomi
 • je leert werken met het zachte gedeelte van de onderarmen
 • je leert verbindende strokes over het hele lichaam
 • je leert de adem te gebruiken tijdens het masseren
 • je leert je lichaam op een goede manier te gebruiken tijdens het masseren

In de Advanced Training behandelen we de volgende onderwerpen:

 • je leert aanvullende technieken om vooral dieper tot de spierweefsels door te dringen zonder daarbij de zachtheid van Lomi Lomi te verliezen
 • je leert aanvullende technieken voor het schoudergebied

Willem Giezeman (1962)

Na 18 jaar als radiotherapeutisch laborant te hebben gewerkt in verschillende ziekenhuizen is hij zich gaan verdiepen in verschillende massagevormen. Voorbeelden zijn rebalancing, klassieke massage, ayurvedische massage, hotstone, stoelmassage en lomi lomi massage. Sinds 2008 werkt hij als gediplomeerd masseur in zijn eigen praktijk en bij de cliënten thuis. De Lomi Lomi heeft hij onder meer geleerd bij Carrie Rowell uit Hawaii. Naast masseur is hij skileraar en NIA danser. Zijn manier van lesgeven is gestructureerd met aandacht voor iedereen.

“Deze vorm spreekt mij enorm aan en de eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam werd ik diep geraakt door de liefdevolle vloeiende en verbindende technieken. Het mooie van de Lomi Lomi is dat je nauwelijks statisch aan het werk bent maar je danst als het ware rond de tafel met de bewegingen mee. De flow waarin je hiermee kan geraken is zowel voor de gever als de ontvanger een mooie ervaring.”

Oefenavonden Lomi Lomi Massage

We organiseren regelmatig oefenmiddagen Lomi Lomi. De oefenmiddagen kosten slechts € 50,- per keer en zijn uitsluitend toegankelijk voor cursisten van Massage in Beweging die de cursus Lomi Lomi hebben gevolgd.

Meer weten over deze oefendagen, meedoen? Stuur dan een mailtje naar: info@massageinbeweging.nl

Deel dit op: