Klassieke Massage

Deze massagecursus is geschikt voor iedereen die de Klassieke Massagetechnieken wil leren.

Als je wil leren masseren, begin dan bij de basis! Leer de technieken uit de Klassieke- of Zweedse Massage en je bent in staat een stevige en grondige massage te geven. Bovendien doe je veel anatomische kennis op die je kunt gebruiken om doelgericht en effectief je massages te geven.

 • Voor wie: iedereen die op professionele wijze een klassieke massage wil kunnen geven.
 • Ervaring: niet vereist
 • Lestijden: 10:00 t/m 16:00 uur
 • Prijs: € 695,- (kan in termijnen worden betaald), optioneel examen €65,-
 • Lesdagen 2020: 9/2, 16/2, 8/3, 14/6, 21/6, 5/7, 12/7
 • Algemene Voorwaarden
 • Locatie: ‘Centrum van Alphen’

Klik op de banner hieronder om een plaats te reserveren:

09feb10:0016:00Uitverkocht!Klassieke Massage (feb-apr 2020)

 

Klassieke massage

De klassieke massage is de basisvorm van massage, ontwikkeld door Johann Georg Mezger (1817-1893). Hij ontwikkelde dit systeem van spiermanipulaties en bewegingen die tot op de dag van vandaag de basis vormt van de meeste Westerse vormen van massage, waaronder sportmassage, Hot Stone massage en ontspanningsmassage. Tijdens deze cursus leer je onder meer de door hem ontwikkelde technieken, waaronder wrijvingen, fricties en knedingen op alle delen van het lichaam.

Inhoud van de cursus

De docent leert je niet alleen om een weldadige ontspanningsmassage te geven, maar ook hoe je stevige en diepgaande technieken kunt toepassen om spierknopen, -verklevingen en -krampen te verhelpen. Tussen de lessen door krijg je modules anatomie die je in staat stellen te werken met voldoende anatomische kennis, zodat je precies weet welke spieren je op dat moment aan het behandelen bent. Ervaring met massage is niet vereist, want deze cursus wordt vanaf de basis opgebouwd. Na afloop van deze cursus heb je voldoende geleerd om behandelingen tot wel 90 minuten te geven.

Docent

De docent van deze cursus is Fieneke Rozema. Fieneke is een zeer ervaren en geschoolde massagetherapeut die haar praktijk heeft in Katwijk. “Ik heb een groot plezier om enthousiaste cursisten de basis van het masseren bij te brengen! Waar ik ooit begonnen ben, daar staan zij nu. En ík mag een stapje ondersteunen in de ontwikkeling. Een enorme eer!”

Oefenen op elkaar

Doordat de deelnemers de technieken op elkaar oefenen, zul je tijdens de cursus ook zelf ervaren hoezeer massage een positieve bijdrage levert aan een gezonde en evenwichtige leefstijl. Er wordt gewerkt op massagetafels die een goede lichaamshouding garanderen. Ervaring met massage is niet vereist.

Programma van deze massagecursus

 1. Inleiding en kennismaking, basistechnieken
 2. Massage van de rug
 3. Vervolg Massage van de rug
 4. Nek, schouders en armen
 5. Achterkant benen
 6. Voorkant benen
 7. Herhaling en integratie

Examen en diploma

Het is geen verplichting, maar na afloop van de cursus mag je een theorie- en praktijkexamen doen om een diploma Klassieke Massage te krijgen. Het theorie-examen behelst de stof uit de lessen en de reader die je uitgereikt krijgt. Het praktijkexamen mag je doen als je minstens 25 massages hebt gedaan en hiervan een logboek hebt bijgehouden. De kosten voor het examen bedragen €65,- Doe je geen examen, dan krijg je een certificaat van deelname.

massage voor beginners
Deel dit op: