Ga naar de inhoud

Klassieke Massage, privécursus

Sinds 1 januari 2021 geven we geen groepscursussen meer. Dat betekent niet dat je niet meer bij ons terecht kunt, we geven deze cursus nog met alle plezier aan jou privé! Neem contact op voor meer informatie.

Deze massagecursus is geschikt voor iedereen die de technieken van de Klassieke Massage wil leren.

Als je wil leren masseren, begin dan bij de basis! Leer de technieken uit de Klassieke- of Zweedse Massage en je bent in staat om anderen een stevige en grondige massage te geven. Bovendien doe je veel anatomische kennis op die je kunt gebruiken om doelgericht en effectief je massages te geven.

 • Voor wie: iedereen die op professionele wijze een klassieke massage wil kunnen geven.
 • Ervaring: niet vereist
 • Duur cursus: 6 lesdagen van 3,5 uur
 • Lesdata en -tijden: in overleg
 • Prijs: € 1895,- (kan in termijnen worden betaald), optioneel examen €90,-, prijzen incl BTW
 • Algemene Voorwaarden
 • Locatie: Massage voor U

Klassieke massage

De klassieke massage is de basisvorm van massage, ontwikkeld door Johann Georg Mezger (1817-1893). Hij ontwikkelde dit systeem van spiermanipulaties en bewegingen die tot op de dag van vandaag de basis vormt van de meeste Westerse vormen van massage, waaronder sportmassage, Hot Stone massage en ontspanningsmassage. Tijdens deze cursus leer je onder meer de door hem ontwikkelde technieken, waaronder wrijvingen, fricties en knedingen op alle delen van het lichaam.

Inhoud van de cursus

De docent leert je niet alleen om een weldadige ontspanningsmassage te geven, maar ook hoe je stevige en diepgaande technieken kunt toepassen om spierknopen, -verklevingen en -krampen te verhelpen. Tussen de lessen door krijg je modules anatomie die je in staat stellen te werken met voldoende anatomische kennis, zodat je precies weet welke spieren je op dat moment aan het behandelen bent. Ervaring met massage is niet vereist, want deze cursus wordt vanaf de basis opgebouwd. Na afloop van deze cursus heb je voldoende geleerd om behandelingen tot wel 90 minuten te geven.

Docent

De docent van deze cursus is Jaco de Kruijf. Jaco is naast eigenaar van Massage in Beweging een ervaren masseur die zich heeft gespecialiseerd in klachtgericht ontspanningsmassages. Hij put uit een schat van praktijkervaring om je alle ins en outs van de Klassieke Massage bij te brengen. “Ik vind het een leuke uitdaging om te werken met mensen met verschillende ervaringen en achtergronden. Mijn manier van lesgeven is gericht op persoonlijke ontwikkeling in je eigen tempo. Ik stimuleer cursisten om speels om te gaan met het geleerde en te zoeken naar een eigen stijl. Ook adviseer ik om met verschillende mensen te oefenen, juist buiten de lessen. Iedere masseur is anders. Jouw ontwikkeling als masseur kan daarom dus alleen maar individueel zijn en gericht op het ontwikkelen van je eigen stijl. Ook totale beginners krijgen daardoor alle ruimte om ervaring en vlieguren op te doen.”

Ook zelf gaan liggen af en toe

Tijdens de lessen wordt je gevraagd om zo nu en dan ook zelf op de tafel te liggen. zodat je tijdens de cursus ook zelf kunt ervaren hoe de technieken voelen en hoezeer massage een positieve bijdrage levert aan een gezonde en evenwichtige leefstijl. Er wordt gewerkt op massagetafels die een goede lichaamshouding garanderen.

Programma van deze massagecursus

 1. Inleiding en kennismaking, basistechnieken, start massage van de rug
 2. Vervolg massage van de rug, nek en schouders
 3. Vervolg nek en schouders en armen
 4. Achterkant benen, voorkant benen
 5. voorkant lichaam, buik, borst en nek,
 6. Herhaling en integratie, klachtgerichte technieken

Examen en diploma

Het is geen verplichting, maar na afloop van de cursus mag je een theorie- en praktijkexamen doen om een diploma Klassieke Massage te krijgen. Het theorie-examen behelst de stof uit de lessen en de reader die je uitgereikt krijgt. Het praktijkexamen mag je doen als je minstens 25 massages hebt gedaan en hiervan een logboek hebt bijgehouden. De kosten voor het examen bedragen €80,- Doe je geen examen, dan krijg je een certificaat van deelname.

Interesse/deelnemen?

Wil je deze privécursus volgen? Of heb je meer vragen? Neem gerust contact op!

Deel dit op: