Driedaagse cursus Lomi Lomi

Lomi Lomi 3
Leer in 3 dagen een Lomi Lomi massage te geven

Eén van de mooiste massagevormen is de Hawaïaanse Lomi Lomi massage. Met vloeiende, doorgaande bewegingen die met twee armen en handen tegelijk worden gegeven, wordt het lichaam haast in een trance gebracht. Deze vorm van massage is niet alleen ontzettend ontspannend, maar kan ook zo nodig diep en intens worden gegeven. Het is bijna een dans rond de tafel voor de masseur en een mooie en intense belevenis voor de gemasseerde. Leer deze prachtige massagevorm in twee zondagen en een zaterdag van Willem Giezeman en verbaas je over de wereld die voor je opengaat!

 • Voor een ieder die enthousiast is om Lomi Lomi te leren
 • Ervaring: niet vereist
 • Lestijden: 10:00 t/m 16:00 uur
 • Prijs: € 315,- tijdelijk €295 (kan in termijnen worden betaald)
 • Inclusief royale lunch!
 • Combineer deze cursus met de Lomi Lomi Verdiepingscursus en krijg €15 combinatiekorting.
 • Groep 1: zondag 21/10, zaterdag 27/10 en zondag 28/10  ⇒⇒Klik hier om je in te schrijven
 • Locatie waar deze massagecursus wordt gegeven: Centrum van Alphen

Lomi Lomi Massage is een holistische massagevorm uit Hawaï met een sterke spirituele grondslag die gecombineerd wordt met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen. De methode werd aanvankelijk beoefend door de Kahuna, de oude Sjamanistische geneesheren op Hawaï. Om die reden wordt de methode ook wel Kahuna massage genoemd. Amerikaanse Missionarissen die begin 1800 het eiland bezochten bestempelden de inheemse geneeswijzen echter als heidens en na een periode van politieke onrust werden alle traditionele behandelmethodes en spirituele tradities gedurende lange tijd verboden.

Lomi Lomi is erg populair in Hawaï en wordt momenteel door alle lagen van de bevolking beoefend. Ook in Nederland wint Lomi Lomi Massage meer en meer aan populariteit. Tijdens een Lomi Lomi-behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd. Het lichaam wordt gedeeltelijk toegedekt met handdoeken of een katoenen laken. De bewegingen kunnen erg groot en omvattend zijn, dan weer klein en vurig of zacht en sussend. De bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom (mana) in het lichaam gestimuleerd wordt. Je leert gebruik te maken van de kracht van alle elementen: aarde, lucht, water en vuur.

Dans over het lichaam

Aunty Margaret een van de bekendste leraressen in deze traditionele massagevorm omschrijft Lomi Lomi als een ‘Liefdevolle massage waarbij een hart, handen en ziel zich verbinden met de bron van het leven zelf’. De behandeling wordt vaak omschreven als een dans over het lichaam en kan eventueel door meerdere personen tegelijk worden uitgevoerd.  De traditionele Hawaïaanse Lomi Lomi massage draagt op een krachtige manier bij aan een goede gezondheid. De technieken zijn lang, vloeiend en worden uitgevoerd met de handen, onderarmen en ellebogen, waarbij het lijkt alsof je door meerdere personen wordt behandeld.

 • je leert de basisprincipes uit de Lomi Lomi massage
 • je leert werken met het zachte gedeelte van de onderarmen
 • je leert verbindende strokes over het hele lichaam
 • je leert de adem te gebruiken tijdens het masseren
 • je leert je lichaam op een goede manier te gebruiken tijdens het masseren

Willem Giezeman (1962)

Na 18 jaar als radiotherapeutisch laborant te hebben gewerkt in verschillende ziekenhuizen is hij zich gaan verdiepen in verschillende massagevormen waaronder rebalancing, klassieke massage, ayurvedische massage, hotstone, stoelmassage en lomi lomi massage. Sinds 2008 werkt hij als gediplomeerd masseur in zijn eigen praktijk en bij de cliënten thuis. De Lomi Lomi heeft hij onder meer geleerd bij Carrie Rowell uit Hawaii. Naast masseur is hij skileraar en NIA danser. Zijn manier van lesgeven is gestructureerd met aandacht voor iedereen.

“Deze vorm spreekt mij enorm aan en de eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam werd ik diep geraakt door de liefdevolle vloeiende en verbindende technieken. Het mooie van de Lomi Lomi is dat je nauwelijks statisch aan het werk bent maar je danst als het ware rond de tafel met de bewegingen mee. De flow waarin je kan geraken is zowel voor de gever als de ontvanger een mooie ervaring.”

Oefenavonden Lomi Lomi Massage

We organiseren regelmatig oefendagen Lomi Lomi Massage. De oefendagen kosten slechts € 50,- per keer en zijn uitsluitend toegankelijk voor cursisten van Massage in Beweging die de cursus Lomi Lomi Massage hebben gevolgd.

Meer weten over deze oefendagen, meedoen? Stuur dan een mailtje naar: info@massageinbeweging.nl

Locatie waar deze cursus wordt gegeven:

Trainings- en vergaderlocatie ‘Centrum van Alphen’
Prinses Marijkestraat 20
2404 BC Alphen aan den Rijn
Zuid Holland

Klik hieronder de gewenste startdatum aan en scroll naar beneden om een plaats te reserveren:

21okt10:0016:00Lomi Lomi Massage drie dagen (okt 2018)

Deel dit op: