Meteen naar de inhoud

Deep Tissue Massage, klachtgericht werken als masseur

Deze massagecursus is geschikt voor ervaren masseurs die steviger technieken willen leren.

Tijdens elke massage kom je wel plekken tegen waar je niet meer genoeg hebt aan de standaardtechnieken uit de klassieke massage of ontspanningsmassage. Het is goed om dan technieken te kennen die je in staat stellen om meer en diepere druk uit te voeren op je klant. Het is daarbij echter heel belangrijk om zowel je eigen lichaam als dat van de ander te sparen. Tijdens de tweedaagse cursus Deep Tissue Massage leer je diepere massagetechnieken uit te voeren zonder dat je daarbij heel sterk of krachtig hoeft te zijn. En waarbij vooral de duimen zoveel mogelijk gespaard worden!

  • Voor wie: iedereen die op professionele wijze een deep tissue massage wil kunnen geven.
  • Ervaring: massage-ervaring vereist
  • Lestijden: 09.30 t/m 16:00 uur
  • Prijs: € 295,- incl BTW (kan in termijnen worden betaald)
  • Lesdagen 2020: donderdag 12 en 26 november
  • Algemene Voorwaarden
  • Locatie: ‘Centrum van Alphen’
massage, deep tissue massage, deep tissue, deep techniques

Deep Tissue Massage

deep tissue massage, diepe technieken, deep muscular techniques

Elke masseur krijgt van klanten het verzoek ‘iets’ te doen aan de spanning in nek, schouders of ergens. Veel technieken die gebruikt worden in de klassieke- of ontspanningsmassage zijn echter ontoereikend. Bepaalde spanning zit gewoon te diep in de spieren. Om hieraan te werken zijn diepere technieken nodig, waarbij ook nog het gevaar dreigt dat je je duimen, handen of polsen overbelast.

In deze tweedaagse cursus leer je klachtgericht te werken met verdiepende technieken, zonder je daarbij te overbelasten. We werken aan veelvoorkomende klachten in onderrug, rug, nek, schouders, benen en armen en zullen daarbij verschillende benaderingswijzen hanteren.

Inhoud van de cursus Deep Tissue Massage

Onder leiding van docent en eigenaar van Massage in Beweging Jaco de Kruijf behandelen we eerst de theoretische benadering van de deep tissue massage en de bijbehorende technieken om bepaalde spieren of spiergroepen te benaderen. Daarna gaan we flink aan de slag om al deze technieken te oefenen. We gaan uit van een holistische benadering. Natuurlijk wil een klant dat die verkrampingen en knopen verdwijnen, maar het is belangrijk om niet alleen symptoombestrijding te geven, maar ook in een vraaggesprek te zoeken naar de oorzaken. Op deze manier kun je de klant ook adviezen geven om deze klachten te voorkomen.

We leren niet een specifieke ‘Deep Tissue’ massageroutine. De geleerde technieken zijn prima te integreren in je eigen massages, waarbij je klantgericht en klachtgericht kan werken. Aan het begin van de cursus krijg je ook een reader met daarin de gebruikte technieken op een rij en de theoretische onderbouwing.  Deze kun je na afloop als naslagwerk gebruiken.

Oefenen op elkaar

Bij Massage in Beweging oefenen we op elkaar. Op deze manier ervaar je zelf ook hoe de massage voelt. Werken met deep-tissuetechnieken betekent namelijk niet op je allerhardst masseren. Het is extra belangrijk om in communicatie met de klant diens grenzen te bewaken en te zorgen dat de massage intens is, maar zeker niet pijnlijk.

Mochten er te weinig deelnemers zijn, dan is het mogelijk de cursus alsnog te volgen, op voorwaarde dat je zelf een model meebrengt. We zullen dan eerder klaar zijn met de cursus omdat er minder deelnemers zijn om te begeleiden. Hierover krijg je tijdig bericht.

Programma van deze massagecursus

Dag 1: theoretische onderbouwing, gebruikte technieken, waar je op moet letten, technieken voor rug en onderrug, technieken voor de beenspieren

Dag 2: communicatie met de klant, technieken voor nek, schouders en armen.

Deel dit op:
X