Balinese Massage, exotisch en weldadig

Deze massagecursus is geschikt voor ervaren masseurs die de Balinese Massage willen leren

Op Bali worden massages al van oudsher gegeven. In familieverband of binnen de eigen kennissenkring, na lange dagen op de rijstvelden was het fijn om je vermoeide spieren los te masseren. De Balinese massages kenmerken zich door vrij actieve technieken met handen, vuisten, onderarmen en ellebogen. Hierdoor is de massage ook heel geschikt voor klachtgericht werken. Maar de massages zijn vooral heel weldadig en ongelofelijk ontspannend.

Docent Ingrid Smith heeft deze vorm van massage geleerd op Bali en wil deze graag met cursisten delen. Door haar oogaandoening weet zij als geen ander hoe je contact legt met de gemasseerde door aanraking, verbinding en aandacht.

massage, balinese massage, ingrid smith, bali, masseur, masseuse
  • Voor wie: iedereen die de technieken van de Balinese Massage wil leren
  • Ervaring: massage-ervaring vereist
  • Lestijden: 10:00 t/m 16:00 uur
  • Prijs: € 230,- (kan in termijnen worden betaald)
  • Lesdagen 2020: 25 en 26 april
  • Algemene Voorwaarden
  • Locatie: ‘Centrum van Alphen’

Klik op de banner hieronder om een plaats te reserveren:

25apr10:0016:00Deze activiteit is al afgelopenCancelledBalinese Massage, april 2020

Balinese Massage

Balinese massage is een dynamische massage, voor een deel zit je als masseur bij je client op tafel, voor een deel  sta je naast de tafel. Je masseert met handen, vuisten, onderarmen en ellebogen. Door het opheffen van blokkades en door technieken als acupressuur werk je aan de balans tussen lichaam en geest. Er wordt gewerkt met aromatische (kokos-)olie die bijdraagt aan het ontspannende effect.

Het is best een pittige massage om te geven, dus geschikt voor de meer ervaren masseur. Tijdens de twee cursusdagen leer je een volledige lichaamsmassage van 1,5 uur aan.
Je kunt de massage in zijn geheel geven, maar je kunt de handgrepen ook integreren in je eigen manier van masseren.

Docent

De cursus wordt gegeven door Ingrid Smith, massagetherapeut in Roermond. Ingrid verdiept zich al sinds 1999 in verschillende vormen van massage. Ze heeft haar opleiding holistisch massagetherapeut afgerond bij Holos in Utrecht en heeft ook opleidingen gevolgd in coaching en geweldloze communicatie.

Ik heb een progressieve oogaandoening. Heel langzaam gaan mijn ogen achteruit en momenteel heb ik nog een zicht van ongeveer 2 procent. Steeds meer ben ik gaan vertrouwen op andere zintuigen en voor mij met name de tastzin. Ik lees met mijn handen, ik kijk met mijn handen, ik luister, herken en erken met mijn handen. Met de blik meer naar binnen gericht, heb ik beter leren voelen door te voelen.

Oefenen op elkaar

Bij Massage in Beweging oefenen we op elkaar. Op deze manier ervaar je zelf ook hoe de massage voelt. Aan het einde van de cursusdagen ben je dus zelf ook heerlijk gemasseerd!

Mochten er te weinig deelnemers zijn, dan is het mogelijk de cursus alsnog te volgen, op voorwaarde dat je zelf een model meebrengt. We zullen dan eerder klaar zijn met de cursus omdat er minder deelnemers zijn om te begeleiden. Hierover krijg je tijdig bericht.

Deel dit op: